Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doputovao u Torino

Papa se poklonio Torinskom platnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI u nedjelju je odao počast u torinskoj katedrali platnu u kojem je po nekim pretpostavkama bio umotan Isus Krist i rekao da je 'platno ikona ispisana krvlju'.

Benedikt XVI. je rekao da su u platno bili 'umotani posmrtni ostaci čovjeka razapeta na križu potpuno sukladno onome što nam Evanđelje govori o Isusu'. Nakon četiri minute molitve pred platnom Papa je rekao da tu relikviju treba smatrati dokumentom najvećeg 'misterija vjere', Kristovog pribijanja na križ i uskrsnuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije autentično Novi dokaz da je Torinsko platno lažno Slika nije dostupna Obećao Papa će se pokloniti Torinskome svetom platnu

Tkanina duga 4,3 i široka 1 m koja je restaurirana i kompletirana 2002., poznata kao Torinsko platno, zadnji put je javno bila izložena u torinskoj Katedrali svetog Ivana Krstitelja prije deset godina. Sveta Stolica ne želi zauzeti konačno stajalište o vjerodostojnosti platna, ali je dopustila vjernicima da ga štuju kao simbol Kristove patnje. Torinske gradske vlasti ističu da se oko 1,5 milijuna ljudi najavilo za posjet platnu koje se čuva u neprobojnoj staklenoj škrinji s kontroliranom temperaturom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene