Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put evangelizacije

Papa pozvao na ravnotežu šutnje i govora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. pozvao je u utorak u svojoj godišnjoj poruci u prigodi Svjetskog dana sredstava društvenog priopćavanja na ravnotežu između šutnje i govora.

Papa Benedikt XVI. u povodu Svjetskog dana sredstava društvenog priopćavanja, pozvao je na ravnotežu između šutnje i govora, usporedivši ih s nekom vrstom 'ekosustava' prijeko potrebnog da bismo se mogli odruprijeti 'bombardiranju' informacijama i pronaći prave odgovore.

'Šutnja je sastavni dio komuniciranja i bez nje ne može biti nijedne riječi ispunjene smislom', istaknuo je Benedikt XVI u toj poruci pod nazivom 'Šutnja i riječ, put evangelizacije'.

Tekst, upućen biskupima diljem svijeta, u kojemu Sveti Otac izražava svoju punu potporu uporabi društvenih mreža, objavit će se u proljeće po svim župama.

'Današnji čovjek je često bombardiran odgovorima na pitanja koja si nikad ne postavlja i nude mu se potrebe koje ne osjeća', kazao je.

Papa stoga misli da 'treba stvoriti povoljno ozračje, neku vrstu ekosustava koji će znati dovesti u ravnotežu šutnju i riječi, slike i zvuk'.

U toj poruci snažno obilježenoj njegovom osobnošću, Papa jasno poziva neke katoličke pokrete da daju prednost slušanju, a ne prekomjernom govorenju: 'Odgajati se za komunikaciju znači naučiti slušati, promatrati puno više nego govoriti, a to je osobito važno za sudionike nove evangelizacije'.

'Sa zanimanjem treba promatrati različite oblike internetskih sadržaja, aplikacija i društvenih mreža koje mogu pomoći čovjeku da uroni u razmišljanje i istinsko preispitivanje, ali i da nađe prostora za šutnju, prigodu za molitvu i razgovor o Božjoj riječi', dodaje Joseph Ratzinger, misleći pritom na internetske stranice s kršćanskim sadržajem kojih je sve više.

Katolička crkva 24. siječnja slavi blagdan svetog Franje Saleškog, zaštitnika katoličkog tiska i crkvenih pisaca. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiva teorija VIDEO Putinovo novogodišnje obraćanje podiglo prašinu: "Čestitku je očigledno generirala umjetna inteligencija" Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin Na kongresu vladajuće stranke Putin održao prvi govor nakon objave kandidature za predsjednika: "Rusija će biti samodostatna sila ili je neće biti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene