Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael širi kopnenu ofenzivu u Libanonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski sigurnosni kabinet naložio je u srijedu širenje kopnene ofenzive u Libanonu kako bi nanio još teži udarac Hezbollhu i suzbio njegove raketne napade na Izrael, objavio je ured izraelskog premijera.

Odluka premijera Ehuda Olmerta i njegovih glavnih ministara da pošalju snage dublje u Libanon, možda čak do rijeke Litani, do 20 kilometara sjeverno od granice, uzrokovat će veliku eskalaciju sukoba unatoč UN-ovim naporima da se rat prekine.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje" napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

- Sigurnosni kabinet prihvatio je preporuke obrambenog vodstva za nastavak operacija u Libanonu, kaže se u izraelskom priopćenju.

Izrael u južnom Libanonu već ima 10.000 vojnika a koliko će ih još poslati zasad nije poznato.

U sukobima je dosad poginulo gotovo 1.000 Libanonaca i više od stotinu Izraelaca. 

Siloviti sukobi koji traju već gotovo mjesec dana nastavljeni su i srijedu između izraelske vojske i šijitskog pokreta Hezbolah na području južnog Libanona i prema novim podacima ubijeno je devet osoba u izraelskim napadima, te četiri izraelska vojnika od Hezbolahovih raketa, javljaju mediji

Libanonska policija objavila je da je u silovitim sukobima na
najmanje tri pogranične lokacije na jugu Libanona, u više desetaka zračnih napada izraelskog vojnog zrakoplovstva poginulo devet osoba, prenosi agencija France presse.

Ubijen je političar, lokalni dužnosnik Hezbolaha zajedno sa šest članova njegove obitelji u zoru u izraelskom bombardiranju Mashghare na jugu doline Bekaa.

Prema ranijim podacima ondje je poginulo pet osoba.
Dvojica Palestinaca, od kojih 12-godišnje dijete, poginulo je, a 16 je ranjenih, među kojima sedmero djece, u izraelskim zračnim napadiama na izbjeglički logor Ein el-Hilwen.

Bio je to prvi napad na izbjeglički logor od početka sukoba između Izraela i Hezbolaha prije četiri tjedna.

Papa Benedikt XVI. u srijedu se ponovo zauzeo za prekid sukoba u jednomjesečnoj ofenzivi izraelske vojske na
snage Hezbolaha u Libanonu poručivši tijekom opće audijencije svim stranama da polože oružje.

-Ako želite biti braća, položite oružje, rekao je Papa i javno
ohrabrio "napore za konačno postizanje prekida vatre i iznalaženje pravednog i trajnog rješenja sukoba" na Bliskom istoku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene