Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opušteni ton

Papa majkama poručio da slobodno doje djecu u Sikstinskoj kapeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa je majkama poručio i da se ne osjećaju zastrašeno okruženjem Sikstinske kapele.

Papa Franjo u nedjelju je krstio 32 bebe u Sikstinskoj kapeli i rekao njihovim majkama, uključujući i jednu vjenčanu u građanskom a ne crkvenom braku, da se ne boje dojiti ih tamo.

Pročitajte i ovo Promicanje dojenja u Hrvatskoj Za dječje zdravlje Pobijedili smo negativan trend! "Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje" Papa Franjo žestoki nemiri Papa Franjo svijetu poslao važnu poruku: "Zaustavite se!"

Za razliku od njegovih prethodnika, koji su na godišnjem krštenju često izgovarali dugo teologijom nabijene propovijedi, Papa je dao kratku improviziranu homiliju o djeci.

VIDEO Papa ugledao starog prijatelja i provozao ga: 'Upadaj u papamobil!'

'Danas će pjevati zbor, no najljepši zbor od svih je zbor djece koja će napraviti buku. Neka će plakati jer im nije ugodno ili zato što su gladna', rekao je u opuštenom tonu roditeljima.

Papa je majkama poručio i da se ne osjećaju zastrašeno okruženjem Sikstinske kapele.

'Ako su gladna, majke nahranite ih, bez razmišljanja. Zato jer su ona najvažniji ljudi ovdje', rekao je Papa u istom prostoru u kojem je 13. ožujka izbaran za prvog ne-europskog Papu u 1300 godina.

Papa Franjo je u intervjuu prošlog mjeseca rekao da se majke ne trebaju osjećati neugodno dojiti djecu tijekom njegovih službi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene