Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa kritizirao rast masmedija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. kritizirao je, tijekom homilije na misi za Sveta Tri kralja u bazilici svetog Petra, divovski rast masmedija čime se gubi iz vida izazov globalizacije za stvaranje novog političkog i ekonomskog sustava.

Postoji opasnost da se izgube iz vida "termini izazova globalizacije za novi politički i ekonomski poredak, ali prije svega za obnovu humanizma zbog goleme ekspanzije masmedija", rekao je Papa.

Pročitajte i ovo Papa Franjo (Foto: AFP) Nazvao ih lažnim kršćanima Dirnuo u "osinje gnijezdo"? Smatraju se velikim vjernicima, ali papa za njih ima oštru poruku Slika nije dostupna Prije dolaska pape Franje Egipat: Nakon napada na Cvjetnicu proglašeno tromjesečno izvanredno stanje

"Ako se s jedne strane šire informacije, s druge se smanjuje sposobnost kritičke sinteze", drži Benedikt XVI. koji poziva na duhovnu i kulturnu obnovu, odnosno novi humanizam. Početkom novog tisućljeća "nalazimo se u fazi ljudske povijesti nazvanoj globalizacija", kazao je Papa, a istodobno "gubimo iz vida termine toga izazova".

"Neće biti moguć nikakvi novi politički i ekonomski poredak ako neće biti duhovne obnove, ako se nećemo znati približiti Bogu i pronaći ga među nama", istaknuo je Benedikt XVI.

"Ako su tijekom povijesti kršćani, pošto su ljudi ograničeni i grešnici, koji puta svojim ponašanjem nažalost iznevjerili Isusa", kazao je Papa, onda to još više ističe da je "svjetlo Krist i da ga Crkva odsijava ostajući ujedinjena s Njime".

Benedikt XVI. drži kako je danas "više nego ikada" potrebno obratiti se "predstavnicima velikih religijskih nekršćanskih religija pozivajući ih na sučeljavanje sa svjetlom Krista, koji je došao ne da ukine, već da završi ono što je Božja ruka napisala u religijskoj povijesti civilizacije".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene