Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal u dalmatinskoj školi

Časna sestra na vjeronauku plašila djecu pričom o jogi: "To je prizivanje vraga, dogodit će vam se nešto loše"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Časna sestra u lapadskoj osnovnoj školi na satu vjeronauka predavala je o hinduizmu i budizmu pa je spomenula kako pripadnici tih religija prakticiraju jogu koja predstavlja prizivanje vraga.

Časna sestra koja predaje vjeronauk u Osnovnoj školi Lapad isprepadala je učenike svojim stavovima i porukama o prakticiranju joge.

Naime, časna sestra u sklopu svoga sata predavala je o drugim religijama, između ostalih i o hinduizmu i budizmu, pa je tom prilikom spomenula kako pripadnici tih religija prakticiraju jogu, koja u naravi predstavlja ''prizivanje vraga", prenosi Dubrovački dnevnik

Sve je eskaliralo raspravom koju su i djeca potaknula jer im u tim godinama sigurno nije bilo ugodno čuti kako zbog hobija kojim se bave prizivaju vraga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna obavijest Uvodi se nova regulacija prometa na ulazu u Zagreb: Smanjit će se zastoji i kolone

Dio roditelja tvrdi da su se djeca prepala, a neki su čak spomenuli i odustajanje od joge. Revoltirani roditelji zatražili su sastanak s ravnateljicom. Dubrovački dnevnik doznaje kako je cijeli postupak ispitivanja detalja i okolnosti na službenoj razini u tijeku.

Navodno je časna sestra u jednom trenutku i pitala tko od roditelja i djece ide na jogu, uz komentar kako kršćani to nipošto ne bi smjeli prakticirati, ali i da je jedna njezina prijateljica išla na jogu te potom počinila samoubojstvo. 

Joga je staroindijska disciplina čiji je cilj uz koncentraciju i tjelesne pokrete postići stanje fizičke, psihičke i duhovne ravnoteže te je znanstveno dokazano kako donosi brojne blagodati fizičkom, mentalnom i duhovnom zdravlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene