Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao na jedinstvo

Papa Franjo: "Naše razlike ne smiju biti izgovori, možemo se moliti i služiti zajedno"

Papa Franjo (foto: AFP)
Papa Franjo (foto: AFP)
Različite kršćanske Crkve moraju zajedno raditi kako bi se suočile s današnjim frakturiranim svijetom, čak i ako među njima i dalje postoje razlike, poručio je u četvrtak papa Franjo tijekom posjeta Ženevi radi dijaloga s nekatoličkim denominacijama.

"Draga braćo i sestre, želio sam doći ovamo, hodočasnik u potrazi za jedinstvom i mirom", rekao je Papa na sastanku Svjetskog saveza Crkava (WCC), koji ove godine slavi 70. rođendan.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja" Josip Bozanić Nakon imenovanja novog nadbiskupa Bozanić otkrio zašto je od pape Franje tražio odreknuće od službe

Ta krovna organizacija obuhvaća 350 kršćanskih Crkava, uključujući Pravoslavnu Crkvu, Anglikansku Crkvu i protestantske denominacije, ali ne i Katoličku Crkvu.

"Naše razlike ne smiju biti izgovori", rekao je Papa. "Čak i sada možemo hoditi u Duhu: Možemo se moliti, evangelizirati i služiti zajedno."

"Naš svijet, rastrgan s previše podjela koje pogađaju najranjivije, moli za jedinstvo", dodao je.

Glavni tajnik WCC-a Olav Fykse Tveit pozdravio je Papu kazavši da je "ovo dan za koji su mnogi širom svijeta čeznuli i molili."

"Znamo da možemo učiniti više za potrebite kada radimo zajedno", dodao je.

Papa Franjo stigao je u Ženevu jutros. Silazeći iz zrakoplova, 81-godišnji Papa izgledao je umorno. Nije primjetno reagirao na vojni bend koji ga je dočekao izvedbom argentinskog tanga Astora Piazzolle, u čast zemlje iz koje dolazi.

Po dolasku sudjelovao je na "ekumenskoj molitvi" u ženevskom Ekumenskom centru u pratnji američke metodističke biskupice May Ann Swenson i u nazočnosti gotovo 230 sudionika.

Tijekom jednodnevnog posjeta, Papa će služiti misu u ženevskom konferencijskom centru Palexpu pred gotovo 40.000 ljudi.

Papa želi ojačati veze s drugim kršćanskim Crkvama, ali u Njemačkoj je nedavno izazvao kontroverzu. Početkom mjeseca, Vatikan je blokirao njemačke biskupe koji su željeli objaviti dokument koji bi dopustio protestantima oženjenim s katolicima svetu pričest. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene