Papa (Foto: AFP)
Papa (Foto: AFP)

Homoseksualnost među katoličkim svećenicima i dalje zabrinjava papu Franju, prema isječcima intervjua na španjolskom jeziku koji će u ponedjeljak biti objavljeni u sklopu nove knjige Fernanda Prada.


"U našemu društvu homoseksualnost je, čini se, postala trend, a takav mentalitet utječe na našu Crkvu u određenom smislu", kazao je Papa.

Vezani članci Papa Franjo (Foto: AFP) Papa odgovorio kritičarima: "Zabijaju mi nož u leđa, ti ljudi ne žele dobro Crkvi" Svećenik Brian Stanley (Foto: Allegan County Sheriff\'s Office/St. Margaret Parish) Svećenik tinejdžera vezao, ljepljivom vrpcom mu prekrio oči i usta pa ga zaključao ga u ormar, biskupija sve tajila

Činjenica da među svećenicima i među sjemeništarcima ima homoseksualaca izvor je za zabrinutost. Nazvao je to "vrlo ozbiljnim problemom".

Po papinu mišljenju osobe s takvim, "duboko ukorijenjenim sklonostima" ne bi trebalo primati u sjemeništa.

Cijeli intervju će biti objavljen u knjizi Fernanda Prada pod nazivom "La Fuerza de la Vocacion" (Moć poziva). Knjiga će se objaviti na više svjetskih jezika.

Katolička crkva protivi se osobama istospolnih sklonosti, no Franjo je ranije javno govorio protiv diskriminacija kada su homoseksualci posrijedi. (Hina)