Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen učenikov očuh

Panika u školi nakon što je učenik donio zadaću: Nastavnici odmah pozvali policiju

Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 3
Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 3 Gulf County Sheriff?/Twitter
Aktualno Galerija Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 3 Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 3 Foto: Gulf County Sheriff?/Twitter Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 2 Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 2 Foto: Gulf County Sheriff?/Twitter +0 Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 1 Galerija 1/3 >>
Američka policija uhitila je 33-godišnjeg Roberta Paula Alexandera Edwardsa koji je priznao da je autor crteža koji je izazvao paniku u školi na Floridi. Rekao da je znao da će ga dijete odnijeti u školu. Oni koji ga poznaju kažu da se inače šali na uvredljiv način, ali većini ljudi nije sjela ovakva šala.

U jednu osnovnu školu na Floridi pozvana je policija nakon što se nastavnik šokirao domaćim uratkom koji je donio jedan učenik četvrtog razreda.

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se" Nikolas Cruz Dobio doživotni zatvor Masovni ubojica koji je pobio 17 djece i odraslih izbjegao smrtnu kaznu

Na crtežu koji je donio školarac nacrtana je škola ispred koje su poredani učenici u koje netko puca. Vlasti su priopćile kako se radi o uznemirujućoj sceni nasilja. Riječi "pew, pew, pew" na crtežu su imitirale zvuk metaka.

Policija je uhitila učenikova očuha Roberta Paula Alexandera Edwardsa (33) koji je priznao da je on autor šokantnog crteža. Objasnio je da je znao da će dijete crtež odnijeti u školu kao dio zadaće. Protiv njega je podignuta optužnica zbog upućivanja pisane prijetnje.

Iz šerifova ureda poručili su kako ne vjeruju da je Edwards nacrtanu akciju planirao provesti u djelo. On je pak istražiteljima rekao da zapravo nema objašnjenje za to što je napravio, ali da nije namjeravao učiniti bilo što slično prikazanom. U njegovim očima to je bila "dječja pogreška".

Određena mu je jamčevina od 150 tisuća dolara.

Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 3 Crtež šokirao školu, odmah pozvali policiju (Foto: Gulf County Sheriff‏/Twitter) - 1 Foto: Gulf County Sheriff?/Twitter

Voli neukusne šale

Školski nadzornik Jim Norton novinarima je rekao da je škola morala na ovaj način reagirati na crtež. "Bilo da se radi o lošem ukusu za šalu ili stvarnoj prijetnji, nije na nama da to odlučujemo", rekao je. Naime, otkriće u školi uzburkalo je javnost jer je riječ o američkoj saveznoj državi koja je godinama bila suočena s nasiljem na školskim terenima i drugim javnim mjestima.

"Naša je zemlja previše puta pogođena strašnim školskim tragedijama. Ovakve stvari shvaćamo vrlo ozbiljno", rekao je šerif Mike Harrison.

Na šerifovoj Facebook stranici skupilo se više od sto komentara na ovo uhićenje. Jedan čovjek Edwardsa je identificirao kao tattoo-umjetnika koji se "puno šali".

"Svatko tko ga poznaje zna da voli uvredljive šale", napisao je.

Drugi korisnik Facebooka napisao je pak da se ne radi ni o čemu smiješnom. "Posljednje što trebamo u okrugu Gulf je bilo kakva prijetnja našoj zajednici. Bilo da se radi o prijetnji ili uvredljivoj umjetnosti, podržavam odluku šerifa da uhiti tog čovjeka", stoji u komentaru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene