Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Civilni britanski zrakoplov, koji je letio iz Londona za Egipat, prisilno je sletio u petak poslijepodne u zračnu luku u Brindisiju nakon dojave o bombi, javila je talijanska agencija Ansa, a prenio France Presse kao i druge svjetske agencije.


Kako nakon pretrage zrakoplova bomba nije pronađena, zrakoplov bi trebao tijekom večeri nastaviti let prema odredištu, egipatskom ljetovalištu Hurghada na Crvenome moru.

Vezani članci Na radnike HEP-a bacio bombu - 2 Bombaš iz Pakraca u istražnom zatvoru: Prijavljen za trostruki pokušaj ubojstva i nedopušteno posjedovanje eksplozivnih tvari Ante Bagarić Svi se pitaju što je s tim bombama i eksplozivima? ''Društvo je sa emocionalne strane odavno krenulo u krivu ulicu, nismo spremni suočiti se s tim''

Zrakoplov Boeing 767 niskotarifne kompanije Excel poletio je iz zračne luke Gatwick prema egipatskom odmaralištu Hourghada na Crvenom moru.

Tijekom leta nad Italijom pilot je zatražio dozvolu za slijetanje od kontrole leta u zračnoj luci u Brindisiju jer je posumnjao da se u zrakoplovu nalazi bomba.

Talijansko vojno zrakoplovstvo odmah je poslalo borbeni zrakoplov F16 iz svoje baze u Trapaniju, na jugu zemlje, da pomogne britanskom zrakoplovu, ali je Boeing bez problema sletio u Brindisiju.

Zrakoplov je na letu XLA 5984 prevozio 269 putnika i 9 članova posade

Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe tijekom leta iznad Hrvatske obratio pilot boeinga 767 Excell Airwaysa zbog dojave da je u avionu bomba i tražio koordiniranje kako bi sletio u Italiji.

Kontrola leta na Plesu je, prema standardnoj proceduri za
takve slučajeve, obavila potrebnu koordinaciju s talijanskim kolegama i uputila zrakoplov prema traženom odredištu, te obavijestila MUP RH, priopćeno je iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.