Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'O tom smo mogli samo sanjati'

Palača Sadama Huseina postaje hotel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračani znaju kako privući turiste. Nekadašnji grandiozan dom Sadama Huseina pretvoren je u jedan od najluksuznijih iračkih hotela. Soba u kojoj je diktator spavao sada je apartman za mladence. Cijena noćenja - nešto manje od tisuću kuna.

Željan slave i divljenja, jednom je rekao: 'Ne zanima me što ljudi sada misle o meni. Zanima me što će misliti za 500 godina'. Osim po okrutnosti, Sadama Huseina pamtit će i po glamuroznim zdanjima koja je gradio diljem Iraka. Palača Babilon jedna je od njih. Podignuta je na umjetnom proplanku, usred područja koje povjesničari nazivaju kolijevkom civilizacije. Nakon pada diktatora 2003., palača je potpuno devastirana. Punih pet godina trajalo je vraćanje u izvorno stanje. Pretvoren u hotel, Babilon je danas popularno odredište za mnoge Iračane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednikovo 'ne' Predsjednik Iraka odbija pogubiti Sadamovog vicepremijera Slika nije dostupna Veze s Irakom Njemačka obavještajna služba platila Haiderov posjet Sadamu?

'Došli smo vidjeti prekrasne vrtove, jer to nismo mogli dok je ovdje živio Sadam. Pristup je bio strogo zabranjen. U palaču su mogli samo Sadamovi najbliži suradnici', rekao je student Mohammed Ali. Sada ondje mogu svi. Ne samo da mogu razgledati palaču i elegantno uređen okoliš, već mogu i prespavati u bivšoj spavaonici Sadama Huseina.

'Ne mogu opisati kako se osjećam u sobi predsjednika Huseina. Odmaram se i gledam TV. Prije sam o tome mogao samo sanjati', kaže gost hotela Sarhan Hasan. Za hotel Babilon sve je veći interes i u svijetu. Ako se ovako nastavi, tko zna. Možda se za 500 godina o Sadamu Huseinu bude pričalo kao o pokretaču iračkog turizma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene