Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski dužnosnik priznao je propuste u mjerama sigurnosti koje su okruživale igrače kriketa iz Šri Lanke koji su napadnuti u utorak u Lahoreu, na istoku Pakistana.


'Opsežno ćemo preispitati mjere sigurnosti i probati vidjeti kako možemo biti djelotvorniji u borbi protiv terorizma', kazao je šef lokalne administracije Khusro Pervez.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Američki vojnici u Iraku, ilustracija Ubijen otac iranskog nuklearnog programa, izrešetali ga u štićenom vozilu. Vlasti poručuju: "Ovo je čin terorizma, osvetit ćemo ga"

Atentat u kojemu je poginulo osam osoba, šest policajaca i dva civila, izazvao je u Pakistanu žustre kritike i upite o sposobnosti te zemlje da se suoči s terorističkom prijetnjom. Dvanaest napadača, naoružanih automatskim oružjem i granatama, vidno dobro uvježbanih, uspjelo je pobjeći nakon napada na konvoj s kriket ekipom u policijskoj pratnji usred Lahorea.

>> VIDEO: Napad na igrače kriketa, najmanje 5 mrtvih

'Moramo unijeti više profesionalizma u mjere sigurnosti', kazao je Pervez. 'Terorist mora uspjeti samo jednom, dok sigurnost mora biti djelotvorna stalno. Svaki incident omogućuju spoznaju grešaka koje se ne smije ponoviti', kazao je on.