Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atentat u Lahoreu:

Pakistan priznaje propuste u sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski dužnosnik priznao je propuste u mjerama sigurnosti koje su okruživale igrače kriketa iz Šri Lanke koji su napadnuti u utorak u Lahoreu, na istoku Pakistana.

'Opsežno ćemo preispitati mjere sigurnosti i probati vidjeti kako možemo biti djelotvorniji u borbi protiv terorizma', kazao je šef lokalne administracije Khusro Pervez.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada"

Atentat u kojemu je poginulo osam osoba, šest policajaca i dva civila, izazvao je u Pakistanu žustre kritike i upite o sposobnosti te zemlje da se suoči s terorističkom prijetnjom. Dvanaest napadača, naoružanih automatskim oružjem i granatama, vidno dobro uvježbanih, uspjelo je pobjeći nakon napada na konvoj s kriket ekipom u policijskoj pratnji usred Lahorea.

>> VIDEO: Napad na igrače kriketa, najmanje 5 mrtvih

'Moramo unijeti više profesionalizma u mjere sigurnosti', kazao je Pervez. 'Terorist mora uspjeti samo jednom, dok sigurnost mora biti djelotvorna stalno. Svaki incident omogućuju spoznaju grešaka koje se ne smije ponoviti', kazao je on.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene