Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Zdravlje na prvom mjestu

Ozbiljno upozorenje roditeljima u Srbiji: Niste cijepili dijete? Nema upisa u školu i kazna do 850 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija se protiv trenda odbijanja cjepljenja djece bori na novim mjerama - zabranom upisa u školu te kaznama za roditelje ako im se dijete ne upiše u školu (zbog toga).

U Srbiji od ponedjeljka počinju upisi u prve razrede osnovnih škola i trajat će do 31. svibnja, a novitet kod ovogodišnjih upisa jest i taj da se djeca koja nisu cijepljena neće moći upisati u školu. Isto tako, roditeljima koji ne upišu dijete u školu, prijeti kazna i do 850 era, piše Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Roditelji prilikom upisa djeteta u školu moraju donijeti na uvid liječničku potvrdu da je dijete cijepljeno, dok se svi drugi dokumenti nabavljaju elektroničkim putem.

Liječnici u Srbiji upozoravaju roditelje da neće moći upisati djecu u prve razrede osnovnih škola ukoliko nisu primili DT OPV i MMR cjepiva.

Svi roditelji koji nemaju opravdan razlog za neupisivanje djece u školu na vrijeme, mogu biti kažnjeni s do 850 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene