Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dvojica muškaraca

Oteli curicu (5), silovali je i izboli do smrti - doživotnu kaznu će služiti na Arktiku: "Oni se ne mogu nazvati ljudima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca osuđena su na doživotnu kaznu zatvora u zatvoru na Arktiku jer su oteli, silovali i ubili petogodišnju curicu.

Rusija će ovog mjeseca pooštriti svoje zakone o spolnom odnosu s djecom da bi pedofili-ponavljači automatski doživotno završili u surovim polarnim zatvorima.

Monstrumi koji seksualno zlostavljaju djecu trebali bi služiti kaznu u kaznenim kolonijama na Arktiku, gdje bi mogli biti prisiljeni raditi u sibirskim rudnicima, rekao je predsjednik parlamenta zemlje.

Novi zakon se provodi nakon nedavnog užasnog slučaja kada su pedofil recidivist i njegov ljubavnik oteli petogodišnju djevojčicu, silovali je i izboli do smrti.

Naime, Veronika Nikolajeva igrala se u blizini majčina radnog mjesta u Kostromi, a objavljeni videozapis je pokazao kako je oteta prije nego što je zlostavljana. Bespomoćna djevojka se "mučila i uzvratila", ali prolaznici nisu obraćali pozornost na nju, a muškarci su je odveli u svoj hostel, piše Daily Mail.

Njezino je tijelo kasnije pronađeno u vrećici jer su osumnjičeni Denis Gerasimov (44) i Vadim Belyakov (24) planirali zbrinuti njezino tijelo. Obojica su na videozapisu priznala njezino ubojstvo.

Predsjednik parlamenta Vjačeslav Volodin, bliski saveznik Vladimira Putina, rekao je da 'strašna tragedija' Veronikina zlostavljanja i smrti pokazuje hitnost pooštravanja zakona.

"Ispostavilo se da je jedan od privedenih ranije osuđeni pedofil. Učinimo sve da zakon o doživotnim kaznama za pedofile bude usvojen u siječnju", rekao je.

Podržao je pozive na još oštrije mjere - slanje svih pedofila u polarne regije na odsluženje kazne.

"Oni koji su osuđeni za takve zločine trebali bi služiti doživotnu kaznu u najtežim uvjetima - na krajnjem sjeveru Rusije ili u rudnicima", dodao je.

"Ove ku*e bi trebale biti podvrgnute najtežem radu, da bi se svaki dan sjećale zločina koje su počinile - i žalile za njima. Oni se ne mogu nazvati ljudima", naveo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna simptomi su vrtoglavica, mučnina slabost... Jeziva svjedočanstva šire se društvenim mrežama: Sve više djevojaka tvrdi da su im podmetnuli tzv. drogu za silovanje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASILI SE I SINDIKATI POLICIJE Žrtva silovanja u Vukovaru: "Kad sam jednog vidjela u uniformi hrvatske policije, prelomila sam i predala tužbu"

Maria Lvova-Belova, Putinova povjerenica za prava djece, upozorila je da su seksualni napadi na djecu i adolescente porasli za 79 posto u posljednjih osam godina.

Kako je tijelo djevojke izvađeno iz hostela osumnjičenih - mnoštvo mještana tražilo je da im se dopusti da linčuju osumnjičene. Muškarci su istražiteljima rekli da je zločin spontan.

Na snimci se vidi kako jedan osumnjičenik nosi otetu djevojčicu po snježnim ulicama, dok drugi hoda uz njega. Kada je policija upala u sobu koju su dijelili osumnjičeni u hostelu, pronašla je djevojčino tijelo skriveno u torbi, kažu izvori iz policije.

Video otmice možete pogledati OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene