Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađalica

Oštre reakcije na Muskovo ismijavanje Zelenskog: "Kupili ste društvenu mrežu kako biste maltretirali ljude koji umiru za slobodu"

Elon Musk, Volodimir Zelenski
Elon Musk, Volodimir Zelenski Foto: Afp
Elon Musk odlučio je ismijavati ukrajinskog presjednika Volodimira Zelenskog. Očekivano, uslijedile su oštre reakcije.

Milijarder, poduzetnik i vlasnik X-a Elon Musk odlučio je na vlastitoj društvenoj mreži ismijati ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog nakon što je još jednom tražio zapadne države za vojnu pomoć.

"Ono kad prođe pet minuta, a nisi tražio milijarde dolara pomoći", napisao je Musk u ponedjeljak. Tekst prati fotomontaža Zelenskog u školskoj učionici, poznati meme koji sugerira da je prikazanoj osobi nešto teško izdržati (odlazak na toalet).

Očekivano, uslijedile su oštre reakcije. "Kupili ste društvenu mrežu kako biste maltretirali ljude koji umiru za slobodu", napisao je jedan korisnik referirajući se na njegovo kontroverzno kupovanje Twittera, koji je u međuvremenu preimenovao u X.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Viralna snimka VIDEO Pogledajte putnika kojeg je s leta morala otpratiti policija, jedva je stajao na nogama

Musk ima problematičan odnos s Ukrajincima i državnom administracijom otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin pokrenuo invaziju u veljači 2022. Mnogi ga optužuju da podržava Rusiju u ratu, a tako su zvučali i neki od komentara na njegovoj objavi. 

"Elone, jesi li napravio ovaj meme tijekom prijateljskog telefonskog razgovora s Putinom", pitao se ukrajinski komičar Vasil Bajdak aludirajući na izvješće New Yorkera da su Musk i ruski predsjednik nedavno izravno razgovarali.

Ubrzo nakon što je prošle godine započeo Putinov napad na Kijev, Musk je zahvaljujući odluci da zemlji omogući satelitski internet Starlink zakratko postao heroj u Ukrajini. No taj se narativ okrenuo nakon što je počeo širiti prorusku propagandu preko svojih profila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi podaci Hrvatska prvak u Europi, ali na ovoj ljestvici ne želimo biti: Pogledajte koliko su poskupjeli stanovi

U novoj biografiji tehnološkog mogula piše da je Musk također potajno naredio svojim inženjerima da onesposobe satelitsku komunikaciju Starlinka u blizini obale Krima pod ruskom okupacijom prošle godine kako bi sabotirali planirani napad ukrajinske bespilotne letjelice, a naknadno je to i sam potvrdio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene