Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekretninsko ludilo

Cijene nekretnina i dalje divljaju, pogledajte koliko u Zagrebu košta kvadrat - garaže: "Mladi zapravo nemaju nikakvu perspektivu"

Objavljene su stope rasta cijena nekretnina u Hrvatskoj. Osjetno su više od stope inflacije. Stanovi nikad nisu bili skuplji. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Marko Biočina.

Promet je manji, a zarada veća. U prvoj polovici godine broj prodanih nekretnina u Hrvatskoj bio je manji, ali cijena po kojoj su prodane 13 posto viša. Kvadrati nikad nisu bili skuplji.

"To je stravično. Znači, to je grozno da mladi ljudi zapravo nemaju nikakvu perspektivu u tome", rekla je Martina. 

Pročitajte i ovo Seksualna edukacija u školama, ilustracija - 3 važne teme Počela kampanja za uvođenje cjelovite seksualne edukacije u škole: "Mlađa populacija treba biti osviještena o svemu što donosi seksualnost"

No trošak jednoga drugome je zarada. Pogotovo u Zagrebu, gdje ionako visoke cijene rastu još brže od nacionalnog prosjeka.

"Da imate neki svoj stan koji vam ne treba, iskoristili biste tu priliku i prodali. Ja bih to prva učinila. Pa bih si možda kupila na drugom mjestu ili bih stavila malo na štednju barem privremeno", poručila je Ljiljana.

Pročitajte i ovo Skandal u Dinamu - 1 Klub bez komentara Uprava Dinama izvukla jednog BBB-a iz Grčke? Reporter Dnevnika Nove TV: "To bi moglo bitno promijeniti situaciju"

Dovoljno je prodati i garažu. U nekim zagrebačkim četvrtima već su premašile cijenu od 1500 eura po kvadratu. A kvadrat stana po četiri tisuće već je uobičajena pojava

Više pogledajte u priloženom videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene