Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva novinara televizijske kuće Fox News, Steve Centanni, 60-godišnji američki TV reporter i njegov 36-godišnji novozelanski snimatelj Olaf Wiig, oteti 14. kolovoza u Gazi, pušteni u u nedjelju prijepodne.


Odgovornost za otmicu prije gotovo dva tjedan preuzela je dosad nepoznata grupa 'Brigada svetog Džihada', a kao uvjet za puštanje talaca navela puštanje svih muslimanskih zatvorenika iz američkih zatvora. 

Vezani članci Sjednica Vlade HND o napadu vladajućih na medije: "Ovolika količina nepotkrijepljenih tvrdnji ne samo da je sramotna, nego je i opasna" Slika nije dostupna U Maliju oteto pa ubijeno dvoje francuskih novinara

U subotu su vodeći ljudi Hamasa na čelu s premijerom Ismailom Hanijom ali i ostali palestinski dužnosnici od otmičara primili "garancije" da se s taocima dobro postupa, a nedugo potom je objavljena i video snimka dvojice novinara u kojoj oni navode kako su se obojica preobratili na islam. 

Centanni je nekoliko sati nakon što su ih otmičari pustili u prvim izjavama za javnost, uz izražavanje poštovanja prema islamu, opovrgnuo svoje rečenice sa videosnimke da su se on i kolega Wiig preobratili na islam, ističući da je snimka nastala pod određenom prisilom naoružanih otmičara.

Wiig i Centanni prema izvještajima agencija ostavljeni su ispred Beach Hotel u Gaza City-u, gdje su i odsjeli.