Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavio promet

Drama u Sueskom kanalu: Nasukao se veliki teretni brod, misija spašavanja trajala satima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Noćas se nasukao brod u Sueskom kanalu te zaustavio prolaz kroz jedan od najprometnijih plovnih putova na svijetu.

Veliki teretni brod u četvrtak ujutro nasukao se u Sueskom kanalu, no nakon nekoliko sati tegljači su oslobodili veliki brod, koji je nekoliko sati bio nasukan, čime je ponovno omogućen normalan prolaz kroz jedan od najprometnijih plovnih putova na svijetu.

Leth Agencies naveo je da se radi o brodu za rasuti teret Xin Hai Tong 23, dužine 190 metara

Pročitajte i ovo Ilustracija Napetosti rastu Ukrajina dronovima napala ruski brod u Crnom moru: Moskva tvrdi - bezuspješno

 

 

Vlasti kanala rekle su da su obaviještene o kvaru motora i da su tegljači angažirani da isprave brod. Misiju spašavanja, nakratko je odgodio kvar na brodskom vitlu, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritičar rata u Ukrajini Nova sumnjiva smrt: Ruski dužnosnik oženjen zvijezdom Eurosonga iznenada umro, a ovom se izjavom zamjerio Putinu

Prema podacima iz Letha, brod je zaglavio u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu i tako prekinuo dva konvoja brodova. Brod je na put krenuo iz luke Dhuba u Saudijskoj Arabiji. Vlasnik je Xiang B12 HK International Ship Lease, a njime upravlja Tosco Keymax International Ship Management.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene