Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritičar rata u Ukrajini

Nova sumnjiva smrt: Ruski dužnosnik oženjen zvijezdom Eurosonga iznenada umro, a ovom se izjavom zamjerio Putinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ruskog ministra Pjotr ​​Kučerenko nedavno je prijatelju savjetovao da pobjegne iz zemlje i spasi svoju obitelj. Sam to nije mogao učiniti jer nigdje na svijetu ne bi bio dobrodošao nakon, kako je sam rekao - fašističke invazije na Ukrajinu. Sad je umro pod nerazjašnjenim okolnostima.

Zamjenik ruskog ministra znanosti, navodno privatno kritičar invazije na Ukrajinu, preminuo je u dobi od 46 godina nakon što mu je u subotu teško pozlilo na letu za Moskvu.

Pjotr ​​Kučerenko vraćao se s poslovnog puta na Kubi kada je zrakoplov iznenada morao sletjeti u južnoj Rusiji, potvrdilo je jučer Ministarstvo znanosti i visokog obrazovanja.

Liječnici koji su stigli do zrakoplova pružiti mu pomoć pokušali su ga oživjeti, ali nisu ga uspjeli spasiti. Njegova je obitelj izjavila da je smrt povezana sa srčanim oboljenjem, ali očekuje se da će tijelo biti podvrgnuto obdukciji 24. svibnja.

Pročitajte i ovo Vladimir Vladimirovič Putin NIZ SE NASTAVLJA Nova misteriozna smrt: Rusija tvrdi da si je visokorangirani pukovnik sam oduzeo život s pet hitaca

Neovisni novinar Roman Super nakon objave smrti napisao je da mu je njegov prijatelj nedugo prije tragičnog događaja privatno govorio o svojoj nemogućnosti da pobjegne iz Rusije nakon ''fašističke invazije'' na Ukrajinu, prenosi Daily Mail.

Super je rekao da mu je ministar rekao da ode i spasi svoju obitelj. "Za godinu dana nećeš uopće prepoznati Rusiju. Otiđi i učini pravu stvar."

Pročitajte i ovo Ilustracija NERAZJAŠNJENE OKOLNOSTI Još jedna misteriozna smrt u Rusiji: Viši vojni komesar pronađen obješen na ogradi

Novinar ga je pitao planira li sam otići, a Kučerenko je navodno rekao da nažalost nije u mogućnosti. "Oduzimaju nam putovnice. I nema mjesta na svijetu na kojem će zamjenik ruskog ministra biti dobrodošao nakon ove fašističke invazije."

Život u Rusiji za njega je postao iznimno turoban. "Istovremeno pijem tablete za smirenje i antidepresive. Šake, ali ne pomaže puno."

Uzrok Kučerenkove smrti još nije utvrđen.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene