Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pritisak na susjede

Svjetska sila dignula borbene avione: Prešli su središnju crtu tjesnaca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Tajvan, kojeg Kina smatra svojim teritorijem, više se puta žalio na kinesku vojnu aktivnost oko otoka u posljednje četiri godine.

Tajvansko ministarstvo obrane priopćilo je u nedjelju da je tijekom prethodna 24 sata otkrilo osam kineskih borbenih zrakoplova i jedan balon kako prelaze središnju crtu Tajvanskog tjesnaca.

Ministarstvo je preciziralo da su kineski borbeni zrakoplovi J-10, J-11 i J-16 prešli središnju crtu na sjeveru i središtu tjesnaca. Tajvan je poslao vlastite snage za nadzor, priopćilo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija tenzije rastu Eskalacija novog sukoba: Napadnuti američki razarač i tri komercijalna tankera!

Pročitajte i ovo Drugi prosvjed nakon izbora u Srbiji - 1 Ozbiljna kriza Srbi na ulicama, traže pravdu, ne priznaju "fantomske glasače": Oporba štrajka glađu, Vučić najavio obraćanje prvi put nakon izbora

Središnja crta nekada je služila kao neslužbena barijera između dviju strana, no sada je kineski zrakoplovi redovito nadlijeću.

Ministarstvo je također izvijestilo o još jednom kineskom balonu u tjesnacu, najnovijem u nizu onih za koje Tajvan kaže da su najvjerojatnije za praćenje vremena, vođenog prevladavajućim vjetrovima u ovo doba godine.

Pročitajte i ovo Na Trgu jaslica u Betlehemu simbolično postavljena bodljikava žica Betlehem solidarno s Gazom Ove godine betlehemske "jaslice" izgledaju znatno drugačije: "S ovog svetog mjesta prenosimo poruku mira"

Pročitajte i ovo Ilustracija Što se to događa? Snažno nevrijeme prouzročilo probleme: Poginula jedna osoba, otkazani letovi, evakuacija stanovništva...

Pročitajte i ovo Vulkan na Islandu - 4 Stručnjaci upozoravaju Očekuje se nova erupcija vulkana na Islandu: "Trebamo biti spremni"

Tajvan, kojeg Kina smatra svojim teritorijem, više se puta žalio na kinesku vojnu aktivnost oko otoka u posljednje četiri godine.

Kina pojačava svoje misije u blizini Tajvana kako se približavaju predsjednički i parlamentarni izbori 13. siječnja na tom otoku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene