Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjaci upozoravaju

Očekuje se nova erupcija vulkana na Islandu: "Trebamo biti spremni"

Aktualno Galerija Vulkan na Islandu - 1 Vulkan na Islandu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vulkan na Islandu - 2 Vulkan na Islandu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vulkan na Islandu - 3 Vulkan na Islandu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vulkan na Islandu - 4 Galerija 1/4 >>
Islandski stručnjaci imaju puno posla.

Vulkan na Islandu je prestao izbacivati lavu, što znači da je došlo vrijeme za prikupljanje podataka. Tri i pol kilometara dugačak procijep kroz koji je užarena materija izlazila snimaju dronom kako bi što bolje procijenili stanje.

Pročitajte i ovo Pozzuoli Život na vulkanu Tisuće potresa trese regiju u susjedstvu: ''Sve što možemo je vrlo pozorno pratiti što se događa''

Stupanj opasnosti spušten je s razine ''izvanredne'' na ''opasnu'' situaciju, a ispitivanja pokazuju da se magma i dalje skuplja u podzemnom tunelu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neviđene temperature U ovoj se zemlji svi pitaju - gdje je snijeg: "Pratim prognozu 55 godina, ovo je za mene šok"

''Čini se da imamo kontinuirani dotok u komore magme tako da trebamo biti spremni za još jedan događaj poput ovoga za, ne znam, možda nekoliko tjedana ili mjeseci. Prilično je jasno da je ponovno počelo povećavanje pritiska'', upozorio je geolog Jon Haukur Steingrimsson.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene