Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

VIDEO Novi incident na moru: Zbog opasnih manevara kineski ophodni brod sudario se s filipinskim

Sudar brodova
Sudar brodova Foto: X
Filipini su optužili kineski brod obalne straže da se u nedjelju sudario s filipinskim brodom za opskrbu u blizini manjeg garnizona u spornom Južnom kineskom moru.

Zbog opasnih manevara blokade, brod 5203 kineske obalne straže sudario se s opskrbnim brodom koji je pod ugovorom s filipinskim oružanim snagama u Spratleysu, oko 25 km od atola Second Thomas Shoal, gdje je stacionirana filipinska mornarica, rekla je vladina radna skupina.

U drugom incidentu, na brod filipinske obalne straže koji je pratio misiju opskrbe "naletio" je "brod kineske pomorske policije", kako ga opisuju operativne snage. 

  Pročitajte i ovo Gaza RAT NA BLISKOM ISTOKU FOTO/VIDEO Netanyahu poslao upozorenje Hezbolahu: "To bi bila najveća pogreška u njihovim životima"

Pročitajte i ovo Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 5 Za sve kriva jedna prijava Pobuna među otočanima zbog novog pravila državnog brodara: "On nije opasan, ne razumijem ovo"

"Nacionalna radna skupina za Zapadno filipinsko more najoštrije osuđuje jutrošnje najnovije opasne, neodgovorne i nezakonite akcije GCC-a (kineske obalne straže) i kineske pomorske policije", navodi se u priopćenju.

Južno kinesko more Filipinci nazivaju Zapadno filipinsko more.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene