Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više zaraženih

Opasan virus zatvorio dio dječje bolnice u Nišu: Posebno su ugrožena novorođenčad i prijevremeno rođena djeca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Intenzivna njega Dječje klinike u Nišu na jugu Srbije ne prima pacijente zbog pojave sincicijskog virusa. Zaraza je potvrđena kod ukupno petero djece.

Na Dječjoj klinici u Nišu odjel Intenzivne njege od srijede ne prima nove pacijente. Razlog tome je pojava sincicijskog virusa, koji posebno ugrožava novorođene i prijevremeno rođene bebe.

Direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić kazao je da je u ovom trenutku troje djece pozitivno na respiratorni sincicijski virus.

Pojava virusa najviše je ugrozila novorođenčad i prijevremeno rođenu djecu.

Respiratorni sincicijalni virus najprije je dijagnosticiran kod dvoje djece primljene iz drugih gradova. Ona su dobro i bit će otpuštena s klinike.

Virus je nakon toga potvrđen kod još troje djece.

Zaražena djeca stabilna

Perišić navodi da je zdravstveno stanje zaražene djece stabilno i da su dobro.

"Zaraženi dobro reagiraju na terapiju i nitko nije u situaciji da se borimo za njegov život. Tu su i njihovi roditelji", kazao je za RTS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna moraju se testirati VIDEO Kaos u poznatom zabavnom parku: Vlada proglasila karantenu, deseci tisuća ljudi ostali zarobljeni

"Svi dijelovi pedijatrijske klinike rade, samo je obustavljen prijem u šok-sobu, intenzivnu njegu za novorođenčad i ugroženu novorođenčad. Prebacujemo ih u Beograd u pedijatrijske klinike", kazao je Perišić.

Respiratorni sincicijski virus (RSV) uzrokuje akutne infekcije dišnog sustava u svih dobnih skupina i najčešći je uzrok bronhiolitisa u dojenčadi i male djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija NAJNOVIJA IZVJEŠĆA Zastrašujući post-COVID simptomi u susjedstvu: Teška neurološka oštećenja, epileptički napadi, moždani udari...

Infekcije u starije djece i odraslih u pravilu imaju blagu kliničku sliku, a iznimka su starije osobe i bolesnici s oslabljenim imunosnim odgovorom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene