Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prenose ga komarci

Susjednom zemljom hara opasan virus: Raste broj novozaraženih, dosad preminulo 12 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka ove godine u Srbiji se 228 ljudi zarazilo virusom zapadnog Nila, a 12 ih je preminulo, javlja Institut za javno zdravlje Srbije "Dr. Milan Jovanović Batut".

Najviše zaraženih je u Beogradu, u kojem je oboljelo 97 osoba, a od 12 preminulih pola slučajeva također je iz glavnoga grada, a dva su iz Srednjebanatskog okruga te po jedan nа pоdručјu Južnobačkog, Šumadijskog, Mačvanskog i Pomoravskog okruga, prenose lokalni mediji.

Zaraza virusom zapadnog Nila u Srbiji je prvi put zabilježena prije 10 godina, a od tad do 2020. registrirana su 1032 slučаја zaraze. Jedino 2020. godine nije zabilježen nijedan slučaj zaraze, iako su zaraženi komarci bili prisutni u 11 gradova, prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UTEG ZA NOVČANIKE Isplati li se točiti gorivo u susjedstvu? Pogledajte kolike su cijene dizela i benzina u regiji

Virus prenose zaraženi komarci. Većina zaraženih nema nikakve ili ima blage simptome slične gripi, ali manji broj zaraženih može razviti teži oblik bolesti i encefalitis, a može doći i do smrti.

Više o uzrocima, simptomima i liječenju bolesti virusa zapadnog Nila čitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene