Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najnoviji podaci

Hrvatska bilježi 700 posto više tražitelja azila: Pogledajte od kuda dolazi najveći broj zahtjeva

Aktualno Galerija Objavljen europski Atlas migracija - 1 Objavljen europski Atlas migracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Objavljen europski Atlas migracija - 2 Objavljen europski Atlas migracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Objavljen europski Atlas migracija - 3 Objavljen europski Atlas migracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Objavljen europski Atlas migracija - 4 Objavljen europski Atlas migracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Objavljen europski Atlas migracija - 5 Galerija 1/6 >>
Europska komisija objavila je Atlas migracija.

U prošloj je godini azil u Hrvatskoj zatražilo gotovo 13 tisuća ljudi, što je rast od nevjerojatnih 720 posto u odnosu na 2021. godinu. 

Najveći broj zahtjeva bio je iz Iraka, dok drugo i treće mjesto dijele Rusija i Burundi. Podaci su to iz Atlasa migracija koji je u petak objavila Europska komisija, a iz kojeg je vidljivo da više od 90 posto ljudi u Europskoj uniji ipak živi u zemlji čiji su državljani.

Pročitajte i ovo Policija nadzire granicu - 4 Prva linija obrane Schengena Ekipa Dnevnika Nove TV provela dan s graničnom policijom na najvećem žarištu migrantskog puta: "Mi se često šokiramo"

Oko tri posto su građani Unije koji žive u drugoj državi članici, a samo oko pet posto državljani su zemalja izvan EU.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene