Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatni susret

Obama u JAR-u: Ne ide Mandeli u bolnicu, ali će se susresti s njegovom obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barack i Michelle Obama sa svojim su kćerima jučer stigli u Južnoafričku republiku gdje će se susresti s obitelji teško bolesnog Nelsona Mandele.

Američki predsjednik Barack Obama, koji je u petak doputovao u posjet Južnoafričkoj Republici, neće posjetiti svojeg 'heroja' Nelsona Mandelu koji se nalazi u bolnici u Pretoriji u kritičnom stanju, izjavio je u subotu američki dužnosnik.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Američki senatori u Budimpešti srozavanje demokracije "Neobično i zabrinjavajuće": Mađarska vlada nije primila američke senatore u službenom posjetu

'Predsjednik i Prva dama susrest će se privatno s članovima obitelji Mandela kako bi im prenijeli želje i molitve u ovom teškom trenutku', izjavio je taj neimenovani dužnosnik.

>> Mandelina bivša supruga: Danas mu je 'znatno bolje'

'Iz obzira spram mirovanja i zdravstvenog stanja Nelsona Mandele te zbog želje njegove obitelji, neće ići u bolnicu', dodao je on, dok je Barack Obama dolazio u ured južnoafričkog predsjednika na razgovor s kolegom Jacobom Zumom.

Američki predsjednik, u drugom dijelu afričke turneje započete u Senegalu, izjavio je u petak da mu ne treba 'fotografija' sa svjetskom ikonom slobode i praštanja.

Barack Obama susreo se s herojem borbe protiv apartheida 2005., dok je bio mladi senator. Otad su razgovarali u nekoliko navrata telefonom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene