Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni Pakistanac priznao

Obama: SAD se neće dati zastrašiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da se Sjedinjene Države neće dati 'terorizirati', nakon neuspjelog pokušaja napada u New Yorku, istaknuvši da je riječ o grubom podsjećanju na prijetnje američkoj sigurnosti.

'Nećemo se dati terorizirati, nećemo dati da nas zarobi vlastiti strah', rekao je američki predsjednik istaknuvši da savezna policija (FBI) i redarstvene snage raspolažu svim potrebnim sredstvima u istrazi o pokušaju napada u subotu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko zna, zna VIDEO: iPhone-om se proslavio na Times Squareu Slika nije dostupna Snimka prije napada VIDEO bombaša s Times Squarea: Napad je osveta

>> 'Uhićen neuspješni atentator s Times Squarea'

'Ovaj događaj je još jedan grubi podsjetnik na vrijeme u kojemu živimo', dodao je Obama u govoru u Gospodarskom vijeću u Washingtonu, rekavši da će istražitelji utvrditi je li američki državljanin pakistanskog podrijetla uhićen u ponedjeljak povezan s poznatim terorističkim organizacijama.

Uhićeni Shahzad priznao

Osumnjičeni Faisal Shahzad uhićen je u zračnoj luci J.F. Kennedyja u New Yorku kada se htio ukrcati u zrakoplov za Dubai, nakon 48-satne potrage američkih vlasti. Prema nepotvrđenim informacijama iz izvora bliskih istrazi, koje prenose agencije, Shahzad je priznao optužbe da je odgovoran za pokušaj napada na Times Squareu i tvrdi da je djelovao potpuno samostalno.

On je u subotu navečer na Times Squareu ostavio automobil Nissan Pathfinder u kojemu je bila eksplozivna naprava. Građani su pozvali policiju pošto su vidjeli dim iz automobila. Eksplozivna naprava se nije aktivirala. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene