Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba je puna ideja

O čemu su razgovarali Plenković i Vučić? ''Vjerojatno su razmjenjivali iskustva kako povećati slobodu medija''

Aktualno Galerija Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 1 Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 2 Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 3 Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 4 Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković i Aleksandar Vučić - 5 Galerija 1/5 >>
Hrvatski premijer Andrej Plenković u Davosu se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Bio je to kratak razgovor, ali se Vučić pohvalio na društvenim mrežama. O čemu su razgovarali, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

U pauzi od druženja sa svjetskim čelnicima, hrvatski premijer Andrej Plenković našao je u Davosu vremena i za kratak razgovor s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji se time brže-bolje pohvalio na društvenim mrežama: "Kratak razgovor s Plenkovićem o odnosima Srbije i Hrvatske za koje vjerujem da mogu i moraju biti bolji u budućnosti."

Za razliku od prijašnjih godina, razgovor nije bio dogovoren, kažu iz Ureda premijera, i trajao je svega nekoliko minuta.

"Razgovaralo se o izborima u Srbiji, svakako je u interesu i Hrvatske i Srbije imati dobre odnose sa susjedom'', kazao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin Prijetio nuklearnim udarom Putinov trbuhozborac zlokobno najavio: "Mogućnost novog rata je stopostotna"

Oporba je ironična.

"Možda je Vučić prenosio neka iskustva kako štimati izbore za svoju pobjedu'', kazao je saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković.

"Vidio sam da su ugodno proćaskali, ne sumnjam da je bila tema razgovora i da ga priupita što si ti to napravio da malo pritegneš medije u Srbiji, sviđa mi se'', smatra saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Vjerojatno su razmjenjivali iskustva kako povećati slobodu medija, samo ne znam tko je tu kome davao savjete s obzirom na to da su obojica na tom polju otišli jako daleko'', upozorio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Pronađeni svi sudionici Policija objavila detalje napada na vozačicu ZET-a: Vukli su je i udarali pa pobjegli iz autobusa

Zadnji službeni susret bio je kad je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala Vučića u Zagreb.

"Dok naši logoraši nisu dobili nikakvu naknadu koji su bili u Stajićevu, u Mitrovici, u srpskim kazamatima, dok nemamo ništa vezano za ratnu odštetu, susret nema smisla'', smatra Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista.

Ipak, postoje prioriteti koje treba rješavati, naime, kako upozorava saborska zastupnica i kandidatkinja Možemo za premijerku Sandra Benčić: "Pitanje nestalih je priča koju se zaista mora riješiti, koju se mora zatvoriti. Ljudi imaju pravo znati što se dogodilo s članovima njihovih obitelji. Bi li mi to bilo ugodno, ne, ne bi jer osuđujem njegov režim."

Pročitajte i ovo Davos - 1 Izvješće o globalnim rizicima Svjetskim vođama ovo unosi nemir: Pregled najvećih opasnosti s kojima se svijet suočava u 2024. godini

Lista otvorenih pitanja zna se, ali ona se i dalje ne rješavaju. "Nažalost, to je išlo vrlo slabo, zapravo bio je nizak profil naše suradnje'', kazao je Grlić Radman. Sadašnji državni vrh sa srpskim se službeno nikad nije sastao.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene