Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetio nuklearnim udarom

Putinov trbuhozborac zlokobno najavio: "Mogućnost novog rata je stopostotna"

Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin
Dimitrij Medvedev i Vladimir Putin Foto: Afp
Dimitrij Medvedev ponovno je odaslao zlokobne izjave najavivši kako je novi rat s Ukrajinom moguć u bilo kojem trenutku dok god ona postoji kao država.

Bivši ruski predsjednik i premijer Dimitrij Medvedev iznio je jučer izjavu nagovještavajući mogućnost budućeg sukoba između Rusije i Ukrajine nakon završetka trenutnog sukoba.

Medvedev, trenutni zamjenik predsjednika ruskog sigurnosnog vijeća i dugogodišnji saveznik predsjednika Vladimira Putina, već je od prije poznat po svojim prijetećim izjavama. Tijekom sukoba s Ukrajinom u više je slučajeva nagovijestio kako bi Rusija mogla iskoristiti svoj nuklearni arsenal.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Pronađeni svi sudionici Policija objavila detalje napada na vozačicu ZET-a: Vukli su je i udarali pa pobjegli iz autobusa

Upravo prošlog tjedna ponovno je odaslao žestoke poruke i upozorio da bi Moskva mogla upotrijebiti nuklearno oružje ako Kijev napadne lansirne lokacije na ruskom teritoriju.

U svojoj najnovijoj izjavi, Medvedev je izjavio da će "uvijek postojati mogućnost novog sukoba" između Rusije i Ukrajine, neovisno o političkom režimu koji upravlja Ukrajinom. Istaknuo je da "postojanje Ukrajine smatra smrtonosno opasnim za Ukrajince", aludirajući tako da bilo koja suverena vlast u Ukrajini šteti samo njima, prenio je Newsweek.

Pročitajte i ovo Davos - 1 Izvješće o globalnim rizicima Svjetskim vođama ovo unosi nemir: Pregled najvećih opasnosti s kojima se svijet suočava u 2024. godini

Medvedev tvrdi da ne govori samo o trenutačnom političkom vodstvu Ukrajine već o bilo kojem obliku neovisne države na povijesnim ruskim teritorijima. Prema njegovim riječima, to bi opravdavalo nastavak borbenih akcija, neovisno o vodstvu zemlje.

"Stoga će mogućnost novog rata biti prisutna na neodređeno vrijeme. Gotovo uvijek. Štoviše, postoji stopostotna šansa za novi sukob bez obzira na to kakve bi sigurnosne ugovore Zapad mogao potpisati s marionetskim režimom u Kijevu", naglasio je Medvedev.

Pročitajte i ovo Lovro Govorčin, Nevena Zubčić Festival tolerancije Nakratko su postali modeli: ''Jako je važno da se u prvi plan ne stavlja naš invaliditet nego mi kao osobe''

On također tvrdi da prijetnja budućeg rata ne bi bila eliminirana čak ni ako bi Ukrajina pristupila Europskoj uniji ili NATO-u. Prema njegovim riječima, novi sukob mogao bi izbiti bilo kad, bilo da prođe deset ili pedeset godina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene