Hrvati pred sucem - 2
Hrvati pred sucem - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Četiri para hrvatskih posvojitelja osumnjičena za trgovinu djecom još su u petak stala pred sud u Zambiji. Odluka o žalbi trebala bi biti objavljena u ponedjeljak, a rasprava se nastaviti u utorak.


Iako su se Hrvati osumnjičeni za trgovinu djecom u Zambiji pred sucem nižeg suda pojavili još u petak, predmet je odgođen za utorak nakon što je uložena žalba.

Čeka se, naime, odluka Visokog suda, koja bi trebala biti donesena u ponedjeljak, 9. siječnja, a koja se odnosi na zahtjev za ispitivanje zakonitosti postupka, poručili su ranije iz Ureda za useljeništvo Zambije.

Posvajanje djece iz Konga: Ilustracija - 5 Novi detalji spornog posvajanja: Poznato je kad će Hrvati uhićeni u Zambiji pred suca

Hrvati pred sucem - 4 Hrvati uhićeni u Zambiji pod konzularnom zaštitom, hrvatski misionar otkriva nove detalje o tamošnjem sustavu

U međuvremenu je do hrvatskih istražitelja došla informacija da je odvjetnik kojeg su angažirali kao pomoć s posvajanjem pritvoren, kao i da je u bijegu voditelj sirotišta te se za njime traga, prvi je izvijestio Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, četiri para iz Hrvatske uhićena su 7. prosinca na aerodromu u zambijskom gradu Ndoli. Planirala su posvojiti djecu iz Konga, ali su suočena s optužbama za trgovanje ljudima, a djeca su im oduzeta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju