Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUMNJA NA TRGOVINU LJUDIMA

Novi detalji spornog posvajanja: Poznato je kad će Hrvati uhićeni u Zambiji pred suca

Posvajanje djece iz Konga: Ilustracija - 5
Posvajanje djece iz Konga: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Četiri hrvatska para koja su uhićena u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima izaći će pred suca u utorak.

Hrvatski državljani u petak su se pojavili pred sucem nižeg suda, a rasprava u predmetu je odgođena za utorak 10. siječnja nakon što je uložena žalba o kojoj treba odlučiti sudac Visokog suda Musonda, priopćio je Zambijski ured za migracije.

Četiri hrvatska para uhićena su 7. prosinca u zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe dok su s četvero djece u dobi od jedne do tri godine pokušavali napustiti zemlju. Kongo već 10 godina brani posvajanje strancima, a djeca su imala valjane hrvatske dokumente. U cijeloj priči puno je nejasnoća, a činjenice se još utvrđuju.

Pročitajte i ovo Pas: Ilustracija - 5 POBJEGAO IZ DVORIŠTA Stručnjak o slučaju psa koji je ugrizao djevojčicu: Najčešće napadaju iz dva razloga

Od četiri uhićena para u Zambiji, dva nisu ni upisana u registar posvojitelja. Već tjednima su u zatvoru u Zambiji, a djeci se, doznala je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović, osporava hrvatsko državljanstvo te su predana zambijskom centru za socijalnu skrb.

Među osumnjičenicima su vijećnik iz stranke Možemo, gitarist Hladnog piva te službenica Ustavnog suda. Ustavni sud je, doznaje Krajinović, o svojoj zaposlenici zatražio službeno izvješće od Ministarstva vanjskih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene