Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brutalnost američkih policajaca ne prestaje šokirati tamošnju ali i svjetsku javnost.


U najnovijem slučaju koji se dogodio 9. lipnja u Ohiu policajac je slomio čeljust i rebra 12-godišnje djevojčice. Sve je opet poprimilo i obilježja međurasne netrpeljivosti s obzirom da je policajac bijelac a djevojčica je Afroamerikanka.

Incident se dogodio na bazenu, u aqua centru Fairfield kod Cincinnatija. Krystal Dixon (33) dovela je svoju djecu kao i 12-godišnju nećakinju na bazen, međutim, jedno od djece nije imalo kupaći kostim pa ih je osoblje zamolilo da napuste bezen. Krystal je uhićena kada se vratila do bazena kako bi dječaku dala kupaće gaćice, no u tom je trenutku krenuo kaos.

Vezani članci Slika nije dostupna SNIMKA OBIŠLA SVIJET Brutalni policajac dao otkaz: 'Bio je izvan kontrole' Slika nije dostupna SNIMKA KOJA JE SVIJET OSTAVILA BEZ TEKSTA 'Na tlu su ležali samo crnci. Ja kao da sam bio nevidljiv'

POLICIJSKA BRUTALNOST Potegnuo pištolj na klince, djevojku (14) pribio na pod

S njom je uhićena još jedna odrasla osoba, uz obrazloženje da su se opirali uhićenju. Na snimci koja je razjarila Amerikance vidi se kako policajac krajnjom silom pritišće djevojčicu uz automobil i svija joj ruke na leđa. Drugu djevojčicu, koja očito pokušava spriječiti uhićenje majke, svladava troje policajaca. Čuju se vika, plač, i cijela snimka je vrlo mučna. 

Priče što je prethodilo incidentu su različite.

Prema transkriptu poziva koji je došao na broj 911, član osoblja koji je nazvao policiju govori:
'Ovdje je ludilo, snimaju sve, pokušavaju sve prikazati kao da je riječ o rasizmu i to nije sve. Oni su prekršili naša pravila, rekli smo im da ne mogu biti ovdje. Sve je zastrašujuće i ne osjećam se sigurno.'

Policija tvrdi da je obitelj odbila napustiti bazen te da su bili verbalno agresivni i ratoborni. Za djevojčicu kojoj su slomljeni čeljust i rebra kazali su da je udarila i gurala jednog od policajaca, piše Independent.


DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook