Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terorizam u Indiji

Novi osumnjičeni za napade u Mumbaiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska policija identificirala je i petog osumnjičenog u istrazi o napadima u Mumbaiju i objavila imena i slike devet napadača ubijenih u trodnevnom napadu, javile su agencije.

Novi osumnjičeni bio je uhićen zajedno s Fahimom Ansarijem, rođenim u Indiji koji je uhvaćen s mapama na kojima su bila označena mjesta napada, rekao je istražitelj policije u Mumbaiju Rakesh Maria, javila je britanska novinska agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Indiji 33 MRTVA OD TROVANJA ILEGALNIM ALKOHOLOM 'Žrtve su građevinci i vozači' Slika nije dostupna Eksperiment u Indiji VIDEO Evo što je doživjela u 10 sati šetnje Mumbaijem!

Muškarac kojeg je policija identificirala samo imenom Sabauddin nalazio se u zatvoru u sjevernoj indijskoj državi Uttar Pradesh s Ansarijem od kada su uhićeni za napad na logor pričuvne policije.

'Imamo nalog za prebačaj Fahima i sutra ili u četvrtak dobit ćemo ga za Sabauddina kako bi ih doveli ovdje na ispitivanje', rekao je Rakesh Maria novinarima.

Istražitelji ih žele ispitati o njihovim vezama s domaćim islamističkim militantima i napadima u Mumbaiju.

Još dvije osobe uhićene su zato što su napadačima pomogle pribaviti mobitele a jedini preživjeli napadač Mohammed Ajmal Kasab u zatvoru je od napada.

'Od Kasaba smo saznali da im je rečeno: otvori nasumičnu paljbu, ubij što više ljudi možeš, uzmi taoce, onda idi na povoljnu lokaciju i čekaj', rekao je Maria.

>> Počela uhićenja za terorizam u Indiji

Maria je u utorak također identificirao devet ubijenih napadača i objavio slike osmorice. Jedan je bio previše izgorio tako da njegova slika nije objavljena, rekao je, izvijestila je agencija Reuters.

Pakistan je, međuvremenu, u utorak potvrdio da su uhićeni navodni planer napada u Mumbaiju 26. studenog Zakiur Rehman Lakhvi, i vođa militantne skupine Jaish-e-Mohammad, Maulana Masood Azhar, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

'Lakhvi je priveden jučer. A priveden je i Azhar', potvrdio je pakistanski ministar obrane Chaudhry Mukhar Ahmed u telefonskom razgovoru za postaju CNN-IBN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene