Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija Mumbai

Počela uhićenja za terorizam u Indiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska vojska je potvrdila da je počela operaciju koja još traje, protiv islamističkih skupina koje sumnjiči za umiješanost u napade u Mumbaiju.

Pakistanski ministar vanjskih poslova predložio je pak da se u New Delhi pošalje izaslanstvo koje će Indiji pomoći u istrazi.

Pročitajte i ovo Rafale u letu MORH upozorava Moguće probijanje zvučnog zida: Francuski i hrvatski Rafalei preletjet će nekoliko gradova Ilustracija ne zna se uzrok Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika odjednom je počelo povraćati!

Pakistanska vojska je u priopćenju potvrdila da je 'u tijeku operacija održavanja reda', pošto su pakistanske snage sigurnosti pokrenule operaciju protiv islamističke skupine Lashkar-e-Taiba (LeT), za koju Indija sumnja da je glavni krivac za napade u Mumbaiju. 

>> Uhićen organizator napada u Mumbaiju?

Te se operacije provode u času kada jača pritisak Indije na Pakistan da izruči dvadesetak osumnjičenika i kada Washington poziva Islamabad na punu suradnju u istrazi koju vodi New Delhi.

'Bilo je uhićenja i istraga se nastavlja', dodaje se u vojnom priopćenju.

Pakistanski mediji su pozivajući se na anonimne visoke izvore u obavještajnim krugovima već ranije tijekom dana izvijestile o operaciji, ali nije bilo službene potvrde. 

Mediji su javili kako je uhićeno petnaestak osoba, među kojima i Zaki-ur-Rehman Lakhvi, navodno visoki zapovjednik LeT-a kojega Indija sumnjiči da je bio jedan od organizatora atentata u Mumbaiju u kojima su život izgubile 172 osobe, među kojima i devetorica napadača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene