Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija UNMIK-a priopćila je danas kako je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak došlo do eksplozije u selu Rapče, nadomak Dragaša na jugu Kosova. Na sreću u eksploziji nema ljudskih žrtava.


Kosovska vlada naoštrije je osudila napad ekplozivnom napravom na kuću jednog pripadnika goranske nacionalnosti, ocjenjujući ga kao kriminalni čin koji služi onima koji po svaku cijenu pokušavaju nanijeti štetu sveukupnim procesima na Kosovu.

Vezani članci Požar u stanu u naselju Siget Požar i eksploziju u Sigetu izazvala zamjena plinske boce: ''Užasno je smrdilo, kao po spaljenoj gumi" Hitna pomoć, ilustracija U eksploziji kod Samobora jedna je osoba teško ozlijeđena, sumnja se na curenje plina

Policija na Kosovu također je priopćila kako je u nedjelju navečer eksplozivnim sredstvom napadnuta kuća u izgradnji u selu Đinovce, nedaleko Suve Reke, također na jugu Kosova. 

Po nalogu tužitelja za izazivanje eksplozije uhićene su dvije osumnjičene osobe. 

Posljednjih mjesec dana na Kosovu su se dogodile četiri snažne eksplozije, u Gnjilanu, Uroševcu i Klini. U incidentu u Klini ozlijeđena su četiri člana jedne srpske povratničke obitelji.