Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka strahuje od ptičje gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterinarski stručnjaci u bavarskom gradu Nuernbergu proučavaju danas ostatke osam divljih ptica za koje se strahuje da su uginule od ptičje gripe.

Određena je zona izolacije u dužini od četiri kilometra oko dvaju jezera u kojima su proteklih dana pronađeni divlji labudovi, guske i patke, rekli su mjesni zdravstveni radnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

Veterinarski znanstvenici iz Instituta Friedricha Loefflera na otoku Riemsu proučavaju ptice kako bi utvrdili jesu li se zarazile virusom H5N1, koji je za ljude smrtonosan. 

Svi uzgajivači peradi unutar zone izolacije moraju sve životinje držati u zatvorenom prostoru, a vlasnici kućnih životinja upozoreni su da svoje pse i mačke ne puštaju da se slobodno kreću ograđenim područjem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene