Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oko 1000 muškaraca organizirano je stiglo u Koeln kako bi napadali, zlostavljali i pljačkali žene.


Gradonačelnica Koelna pozvala je policiju na hitan krizni sastanak povodom seksualnih i fizičkih napada na 80 žena u novogodišnjoj noći. U napade je, prema informacijama policije, bilo uključeno oko 1000 pijanih i agresivnih uglavnom mladih muškaraca.

Šef policije Wolfgang Albers kazao je kako je riječ o jednoj potpuno novoj vrsti zločina. Kazao je da su muškarci bili arapskog ili sjevernoafričkog podrijetla. Osim u Koelnu napadi na žene zabilježeni su i u Hamburgu i Stuttgartu.

No, oni iz Koelna, koji su se uglavnom dogodili oko katedrale, bili su najozbiljniji. Najmanje jedna žena je silovana dok su ostale fizički zlostavljane i opljačkane, pišu njemački mediji. Među ženama koje su seksualno napastvovane nalazi i mlada policajka.

Napadi pomno planirani?

Vezani članci Šuma, ilustracija Sretan kraj velike potrage: Osmogodišnja djevojčica dva dana lutala sama po šumi, tražili je i helikopterom Bolnica, ilustracija Povećao se postotak cijepljenih na intenzivnim odjelima: Stručnjaci ponudili objašnjenje

Čini se da su napadi na žene bili pomno planirani. Oko 1000 muškarca u Koeln je stiglo u manjim grupama, javlja BBC. Policija pregledava nadzorne kamere, mobitele i istražuje jesu li se muškarci koji su napadali i pljačkali žene organizirali preko društvenih mreža. Za sada su uspjeli uhititi osam muškaraca i svi su u Njemačku došli kao tražitelji azila.

'Napadi su bili monstruozni. Ne možemo dopustiti da u gradu vlada takvo bezakonje', izjavila je gradonačelnica Henriette Reker.

Ona sama bila je napadnuta nožem u listopadu prošle godine, tijekom kampanje za izbore. Napao ju je Nijemac koji je bio nezadovoljan imigrantskom politikom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju