Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nisam čudovište…mogao sam ih ubiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Monstruozni Fritzl pokušava svoje postupke, kojima je šokirao cijeli svijet, opravdati i tako izazvati razumijevanje ljudi. I dok sjedi u maloj zatvorskoj ćeliji, pokušava spasiti svoj ugled, a možda i sačuvati glavu.

Njegovi sasvim poludjeli postupci ipak u svima izazivaju bijes i čuđenje.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Slika nije dostupna Vrijeme darivanja Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu

Tako nije pokazao ni trunku žaljenja u izjavi koju je njegov odvjetnik prenio medijima, a u kojoj Fritzl tvrdi kako u javnost želi pustiti svoju stranu priče. Pposebno je ljut na medije, koji su ga, kako kaže, krenuli blatiti.

Iako ne izalazi iz ćelije, jer se boji da bi mu se drugi zatvorenici mogli osvetiti, svoju obranu bazira na tome da je htio zaštititi svoju kćer i njihovu djecu i da ih nije tiranizirao. 

>> Fritzl je Elisabeth devet mjeseci držao na uzici, a ona je pomagala izgraditi vlastitu tamnicu

Njemački list Bild prenosi izjavu jednog zatvorenika kojem se Fritzl požalio kako osjeća da je ponašanje medija i izvještavanje o njegovu slučaju nepravedno i jednostrano. Naglasio je, ipak, kako monstrum uopće ne osjeća krivnju te ne pokazuje žaljenje.

Svoje postupke ne doživljava lošim. Potpuno moralno neosjetljiv i ne razmišlja o 24-godišnjoj torturi, o tisućama puta kad je silovao svoju vlastitu kći.

Fritzl je svojem odvjetniku Rudolfu Mayeru rekao: 'Bez mene Kerstin ne bi bila danas živa. Ja sam se pobrinuo da ona ode u bolnicu'.

Sebe doživljava nevinim, ali nakon toga dodaje:

- Mogao sam ih ubiti, pa mi se tada ništa ne bi dogodilo. Nikada me ne bi uhvatili.

>> 'Josef Fritzl je osoba s nevjerojatnom kriminalnom energijom'

On pak pred očima javnosti traži opravdanje za svoj bizarni život. Izjava dolazi u trenutku najave policije da će početi rušiti zidove podruma u potrazi za novim prostorijama, za koje se pretpostavlja da postoje.

A samo dodatak stravičnim pričama o njegovu životu, od kojih je zadnja ona o prostitutki na kojoj se iživljavao, jest da, uz to što je posjećivao bordele, nagovarao je svoju ženu Rosemarie da s njim posjećuje swingerske klubove. 

>> Fritz se sadistički iživljavao i na prostitutkama

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene