Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fritzl je Elisabeth devet mjeseci držao na uzici, a ona je pomagala izgraditi vlastitu tamnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kockice zločina incestuoznog oca iz Amstettena u Austriji 'gotovo su posložene', tjedan dana nakon otkrića njegovog monstruznog ponašanja, izjavio je voditelj policijske istrage Franz Polzer u intervju za dnevnik Kurier.

"Naš je 'puzzle' gotovo dovršen", rekao je Polzer za austrijski dnevnik i dodao kako nema nikakvih pokazatelja da je osumnjičeni 73-godišnji Josef Fritzl u svome zločinu imao suučesnike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimka šokirala Austriju VIDEO: Objavljena cijela snimka Fritzlovog odmora na Tajlandu Slika nije dostupna U podrumu strave bila i supruga Fritzla?

Policajac je ocijenio fantazijama sugestije, objavljene u tisku, prema kojima je Fritzl imao za pomoćnika treću osobu, npr. suprugu. 

'Mi o tome doista znamo mnogo i upravo zahvaljujući našim informacijama, slažemo stvari po redu', rekao je Polzer.

Voditelj policijske istrage ipak je potvrdio da su pojedinosti o zatočenju Fritzlove kćeri Elisabeth, koje je dan ranije objavio njemački tjednik Der Spiegel, točne.

Osobe koje su pročitale izjave Fritzla koje je dao policiji tvrde da je priznao da je 24. kolovoza 1984. namamio Elisabeth u podrum rekavši joj da ondje odnese vrata. Daily Mail piše da su iz policije procurili dokumenti u kojima stoji kako je u izgradnji podruma sudjelovala i sama Elisabeth ne znajući da će u njemu provesti gotovo četvrt stoljeća svog života i redovito bila silovana u prisustvu svoje troje djece rođene 1988., 1990. te 1992.

Der Spiegel je također napisao kako je prva dva dana zatočenja djevojka bila vezana o stup lisičinama, a idućih šest do devet mjeseci bila je na 'povodcu', dovoljno dugom da može otići na zahod.

>> Podstanar u 'kući strave' znao da je Fritzl silovao kćer

>> Podstanar o 'kući strave': Tek sad shvaćam zašto je moj pas noću često režao i lajao!

>> Podstanar u 'kući strave' godinama je iz podruma čuo neobične zvukove

Prostorija u kojoj je bila zatočena bila je veličine 60 četvornih metara, a do kraja prisilnih incestuoznih odnosa s ocem silovateljem Elisasbeth Fritzl rodila je sedmero djece.

U intervju za dnevnik Kurier, Polzer je potvrdio da je Fritzl sklonište namijenjeno za slučaj atomskog napada, unaprijed preuredio u svome podrumu s idejom da ondje zatoči svoju kćer. 'Postavio je unaprijed čelična vrata koja su se otvarala na daljinsko upravljanje', rekao je policajac.

Polzer je u intervju dao i psihološki portret Josefa Fritzla. Ta je čovjek u javnosti bio brižljiv i savjestan otac, a u svome domu 'tiranin' koji se u 'sve zločine i delikte upuštao energijom svojih seksualnih nagona'.

Josef Fritzl je priznao da je zatočio i silovao svoju kćer tijekom 24 godine i da je iz te veze rođeno sedmero djece, od kojih troje nije nikada izišlo iz podruma sve do oslobađanja, te je priznao da je jedno dijete umrlo ubrzo po rođenju u podrumu.

Prijeti mu doživotni zatvor ako mu se potvrdi odgovornost za 'zločin ubojstva novorođenčeta iz nehaja'. No prema austrijskom zakonu silovanja se kažnjavaju s 15 godina zatvora, a zatočenje s deset godina. Te se kazne ne zbrajaju.

Policija vjeruje da će Fritzl za svoje strašne zločine dobiti deset godina.

U intervju za njemački visokotiražni dnevnik Bild, odvjetnik okrivljenog Rudolf Mayer rekao je da je njegov klijent 'psihički bolesna osoba i kao takav nije odgovoran za svoje postupke'.

Ranije je Mayer odbacio odgovornost svoga klijenta za ubojstvo iz nehaja i ustvrdio da je takvu optužbu tužiteljstvo posložilo kako bi zatražilo težu kaznu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene