Videosnimka s kamere koju policajci imaju na svojem tijelu pokazuje njihov pokušaj spašavanja obitelji koju je voda nakon uragana Ida zarobila u poplavljenom podrumskom stanu.


Tročlana obitelj - Ang Lama (50), Mingma Sherpa (48) i njihov dvogodišnji sin Lobsang Ang pronađeni su utopljeni u njihovu podrumskom stanu u četvrtak.

Vezani članci Predsjednik Milanović u New Yorku - 2 Milanović: ''Aleksandar Vučić bio je jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih'' Zoran Milanović Tko je to važniji od prvog čovjeka UN-a? Milanović se nije sastao s Guterresom zbog neplaniranog važnog sastanka

Njihovi susjedi ispričali su da su se iz stana čuli pozivi u pomoć. Pozivi surpužnika su vrlo brzo utihnuli. Pozivi u pomoć čuli su se u 21:30.

Na stravičnim snimkama s kamera koje policajci nose na svojim odorama vide se njihovi bezuspješni pokušaji da provale u poplavljeni stan i spase tročlanu obitelj.

Policajac stoji u blatnoj vodi koja mu dopire gotovo do ramena. Nalazi se na stubištu koje vodi do vrata obiteljskog stana u podrumu. Po prljavoj vodi plutaju plišane igračke i boca sredstva za dezinfekciju.

Zaranja u vodu nekoliko sekundi prije nego zaroni i drugi policajac, čija kamera snima sve što se događa. Objektiv kamere bilježi koliko je nečistoće u vodi, kao i da se ispod površine ne vidi baš ništa.

Pronađene tri preminule osobe

Njujorška policija potvrdila je da su u stanu pronađene tri preminule osobe. U priopćenju navode da su policajci uložili nadljudske napore kako bi provalili kroz zaključana vrata iako je razina vode konstantno rasla, no da nisu uspjeli u svojem naumu.

Policajci su u pomoć pozvali i specijalnu policiju, no za obitelj iza zaključanih vrata podrumskog stana je bilo prekasno. Roditelji i dvogodišnji dječak pronađeni su utopljeni u podrumskom stanu u 64. ulici u Woosideu u Queensu.

Stan u podrumu nije imao drugi izlaz u slučaju hitnih slučajeva osim vrata koja su bila potopljena i zaključana, a koja su policajci pokušali provaliti.

New York je potvrdio 17 smrtnih slučajeva. Od 11 ljudi koji su se utopili u Queensu, njih 10 je živjelo u ilegalnim stanovima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju