Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi detalji

VIDEO Strašno nevrijeme u Turskoj odnijelo devet života: Traga se za posadom potonulog broda

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Devet je osoba poginulo u Turskoj u olujnom nevremenu, a 11 pomoraca proglašeno je nestalima u Crnome moru, objavilo je u ponedjeljak tursko ministarstvo unutarnjih poslova.

"Devet naših sugrađana poginulo je zbog oluja (...) i ekstremnih kiša", rekao je turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya novinarima u sjeverozapadnoj pokrajini Zonguldak (sjeverozapad) gdje su četiri osobe poginule.

Pet drugih osoba, a među njima je troje djece, poginulo je u poplavama u pokrajinama Tatman i Diyarbakir na jugoistoku, rekao je.

 

 

Tijelo jednoga od 12 turskih pomoraca koji su nestali u vodama kod Ereglija, luke u pokrajini Zonguldak, pronađeno je u ponedjeljak ujutro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi izvještaj TÜV-a Objavljena lista rabljenih automobila koji se najmanje kvare: Provjerite je li i vaš među njima

Turski teretni brod s 12 članova posade potonuo je u blizini turske crnomorske obale u olujnom nevremenu u nedjelju. Kapetan broda Kafkametler, koji je plovio pod turskom zastavom, izvijestio je u nedjelju ujutro da brod pluta prema lukobranu kod Ereglija.

 

 

Ured guvernera priopćio je da je loše vrijeme spriječilo zrakoplove i plovila u potrazi za brodom.

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 1 Prijeti im zatvor USKOK podignuo optužnicu protiv deset osoba: Sumnjiči ih se za davanje mita za lažne covid potvrde

"Kada se nepovoljni vremenski uvjeti poprave, aktivnosti potrage i spašavanja počet će odmah", rekao je Yerlikaya novinarima.

 

 

Drugi brod koji plovi pod zastavom Kameruna, raspolutio se kod Ereglija zbog siline valova, no sva je posada spašena i na sigurnom je.

Vjetrovi snage 130 do 140 km na sat pogodili su tu zonu formirajući valove visine osam do devet metara, navodi tursko ministarstvo unutarnjih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene