Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi izvještaj TÜV-a

Objavljena lista rabljenih automobila koji se najmanje kvare: Provjerite je li i vaš među njima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Njemačka stručna organizacija TÜV objavila je novi izvještaj za 2024. godinu. U automobilima starima do tri i pet godina, ali i ukupno, pobjednik je VW Golf Sportsvan.

Prema novom izvještaju TÜV-a, u automobilima starima do tri i pet godina, ali i ukupno, pobjednik je VW Golf Sportsvan. Automobil koji se proizvodio do kraja 2020. godine ima najmanju stopu pogrešaka. Do pet godina stari primjerci imaju 4,2 posto grešaka i prosjek od 49.000 kilometara, piše HAK

Slijede VW T-Roc-a i T-Cross kod vozila starih do pet godina.

Ilustracija Lista vozila s najmanje grešaka Foto: HAK

Ono što je nama u Hrvatskoj zanimljivo su vozila starijih godišta, do sedam godina, dominira Mazda CX-3 (6,5 posto grešaka i 68.000 prosječnih kilometara).

Pročitajte i ovo Ilustracija promjena vremena Snježna bomba približava se Europi, DHMZ upalio meteoalarme za Hrvatsku

Prema statističkoj procjeni svih glavnih pregleda između srpnja 2022. i lipnja 2023., svakome tko treba jeftin i pouzdan automobil za obitelj preporučuje se kupnja Mercedesa B-klase. On nakon devet godina postiže najbolji rezultat (10,5 posto), ua prosjek od 90.000 kilometara. Od malih automobila, posebno se ističe Honda Jazz, do sedam godina starosti samo je 8,4 posto nadostataka ili 22,9 posto do 13 godina (prosjek 117.000 kilometara). Od malih, novijih automobila posebne pohvale zalužuju Opel Karl i Peugeot 208.

Ilustracija Lista rabljenih automobila Foto: HAK

Na dnu je jedan model prestigao pretposljednju Daciju Logan, a to je Tesla Model 3 koji već nakon trogodišnje eksploatacije ima 14,7 posto grešaka. U kasnijim godištima ne briljiraju BMW X5, Seat Alhambra, Dacia Dokker i Renault Twingo.

Ilustracija Lista rabljenih automobila Foto: HAK

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene