Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabilježen rekord

U samo 24 sata zabilježena razlika u temperaturama na Zemlji od gotovo 106 stupnjeva

Ogromna razlika u temperaturi (Foto: Severe Weather Europe)
Ogromna razlika u temperaturi (Foto: Severe Weather Europe) Foto: Severe Weather Europe
Meteorolozi su na Zemlji u samo 24 sata zabilježili razliku u temperaturama od gotovo 106 stupnjeva.

Najniža temperatura u Rusiji izmjerena u četvrtak navečer bila je minus 57,5 °C, dok je najviša temperatura u Australiji 48,3 °C. Razlika između te dvije temperature je nevjerojatnih 105,8 °C.

Velika hladnoća u Rusiji

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Jeste li znali kada se obilježava Svjetski meteorološki dan? Odgovor otkriva meteorolog Čačić Ilustracija Osjećaj kao da je 52,5 °C El Niño ubija! Crveno upozorenje izdano je za gotovo 3000 mjesta i gradova, temperature su nepodnošljive

Dijelovi Rusije okovani su snijegom i ledom. U četvrtak navečer u Delyankiru, jednom od najhladnijih mjesta na Zemlji, izmjereno je -57,5 °C.

Najhladnije naseljeno područje na Zemlji nalazi se u blizini Delyankira. To je mjesto Ojmjakon, koje od 6. veljače 1993. godine drži službeni rekord za najnižu zabilježenu temperaturu na sjevernoj hemisferi od nevjerojatnih -67,7 °C.

Australijom prolazi toplinski val

U međuvremenu, dijelovima Australije prolazi toplinski val. U zračnoj luci Tibooburra u četvrtak je zabilježeno maksimalnih 48,3 °C, piše Severe Weather Europe.

Službena najviša temperatura u Australiji do sada je zabilježena u Oodnadatti 2. siječnja 1960. godine. Tada je izmjerena maksimalna temperatura od 50,7 °C.

U četvrtak navečer u Australiji je srušen još jedan rekord – izmjerena je najviša minimalna (noćna) temperatura, i to u mjestu Noona. Iznosila je 35,9 °C.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene