Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Euclid Tsakalotos drugog dana ministarskog mandata bio je poprilično neoprezan.


Grčki ministar financija Euclid Tsakalotos slučajno je otkrio ključne detalje pregovaračke taktike tijekom razgovora o budućnosti Grčke koje je u utorak u Bruxellesu vodio s liderima eurozone.

Naime, drugog dana svojeg ministarskog mandata, Tsakalotos je ležerno pozirao s nizozemskim predsjednikom Euroskupine Jeroenom Dijsselbloemom, no zaboravio je što drži u ruci. A držao je papir hotela u kojem je odsjeo na kojem su bile njegove bilješke na engleskom jeziku i plan za pregovore koji je uključivao fraze poput 'politička situacija', 'bez trijumfalizma' i 'poruka građanima'.

Vezani članci Turizam, ilustracija Počinju pripreme za turističku sezonu: Jedna država provodi brzu kampanju cijepljenja, drugu će turisti moći posjetit već od kraja svibnja Slika nije dostupna Grčka i eurozona bez dogovora o dugu

Grci: Pristajemo na reforme, ali dajte nam novac!

Po svemu sudeći, grčki ministar bolje se izražava na engleskom nego na materinjem jeziku. Naime, ministar koji je u ponedjeljak naslijedio karizmatičnog Yanisa Varoufakisa rođen je u Nizozemskoj i odrastao u Velikoj Britaniji gdje se i školovao, piše Daily Mail.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook