Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varoufakisov nasljednik

NEOPREZNO POZIRANJE Naivni ministar slučajno otkrio što nitko nije smio vidjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euclid Tsakalotos drugog dana ministarskog mandata bio je poprilično neoprezan.

Grčki ministar financija Euclid Tsakalotos slučajno je otkrio ključne detalje pregovaračke taktike tijekom razgovora o budućnosti Grčke koje je u utorak u Bruxellesu vodio s liderima eurozone.

Naime, drugog dana svojeg ministarskog mandata, Tsakalotos je ležerno pozirao s nizozemskim predsjednikom Euroskupine Jeroenom Dijsselbloemom, no zaboravio je što drži u ruci. A držao je papir hotela u kojem je odsjeo na kojem su bile njegove bilješke na engleskom jeziku i plan za pregovore koji je uključivao fraze poput 'politička situacija', 'bez trijumfalizma' i 'poruka građanima'.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Slika nije dostupna Poručio im napuste euro Njemački ekonomist: 'Dodatni novac nije ništa drugo nego analgetik koji neće pomoći Grčkoj'

Grci: Pristajemo na reforme, ali dajte nam novac!

Po svemu sudeći, grčki ministar bolje se izražava na engleskom nego na materinjem jeziku. Naime, ministar koji je u ponedjeljak naslijedio karizmatičnog Yanisa Varoufakisa rođen je u Nizozemskoj i odrastao u Velikoj Britaniji gdje se i školovao, piše Daily Mail.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene