Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je u utorak imala pune ruke posla s navijačima srpske nogometne reprezentacije koja je gostovala kod Australije u Melbourneu.


Prema riječima inspektora Micka Beattieja četvero je ljudi uhićeno, dok ih je sedmero izbačeno sa stadiona zbog nedoličnog ponašanja i alkoholizma.

Vezani članci Provjereno: Što za koga znači osuda Ratka Mladića - 12 Balkanskom krvniku ime treba biti na listi najbrutalnijih u povijesti, a oni puštaju filmove njemu u čast Ratko Mladić - 8 Život, bijeg i uhićenje Ratka Mladića opisani su u knjizi britanskog pisca: Njegov odvjetnik rekao je da ga na ulici - ne bi prepoznao

Osim razbijanja boca, paljenja baklji i buktinje ispred stadiona, bilo je tu i pokazivanja transparenta podrške Ratku Mladiću, uhićenom srpskom osumnjičeniku za ratne zločine. 'Smrt Tadiću, sloboda Mladiću', 'Oslobodite Mladića', pisalo je na njima na engleskom jeziku.

'Ti su idioti mislili da mogu paliti baklje u toj gužvi. Samo čudom nitko nije zadobio opekline', kazao je Beattie dodavši da je dio navijača tijekom utakmice koristio lasere i trgao sjedalice na stadionu.

Uhićeni su novčano kažnjeni (380 australskih dolara) i zabranjeno im je ikad više uprizoriti se na nekoj nogometnoj utakmici u Australiji.