Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Natascha zaplakala kad je čula da se njezin otmičar ubio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natasha Kampusch, koja je do prošlotjednog dramatičnog bijega provela osam godina u zatočeništvu podrumske ćelije Wolfganga Priklopila, izdala je u ponedjeljak priopćenje u kojem svog otmičara naziva "dijelom svog života", tvrdeći da joj svih tih godina ništa nije falilo.

Osamnaestogodišnja djevojka koju je s deset godina oteo Priklopil izjavila je u priopćenju kojeg je pročitao njezin psihijatar Max Friedrich da razumije "iznimnu znatiželju" za onim što je proživjela i kako se sada osjeća ali da moli novinare i javnost da je "puste na miru". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Natascha skijala s otmičarem Slika nije dostupna Što otkriva Nataschin govor tijela

- Svi žele intimne detalje ali to nije ničija briga, rekla je Kampusch. 

Natasha je navodno gorko zaplakala kad su je psiholozi obavijestili da je njezin otmičar, kojeg je netko vrijeme morala zvati "gospodar", počinio samoubojstvo nekoliko sati nakon njezinog bijega, javlja BBC. 

- Bio je dio mog života, zbog toga ga na neki način oplakujem - poručila je Kampusch u priopćenju koje je predstavnicima medija pročitao njezin psihijatar.

- Dajte mi vremena dok ne budem u stanju sama ispričati svoju priču - kaže djevojka koju je Priklopil oteo kad je imala deset godina. 

Još uvijek nije poznato je li ju Priklopil seksualno zlostavljao.

Djevojka je psiholozima kazala kako je s Priklopilom jela, gledala televiziju i obavljala kućanske poslove.

- Priklopil nije bio moj gospodar, iako je to želio biti, ali ja sam bila isto toliko jaka kao i on - poručila je Kampusch.

Natascha Kampusch trenutno se nalazi na sigurnoj lokaciji u društvu psihologa, a policijski izvori navode kako nije zatražila susret sa svojim roditeljima, s kojima se vidjela samo nakratko.

Također je poručila kako nema osjećaj da ju je otmičar lišio djetinjstva, pa dodala kako je zajedno s Priklopilom "adekvatno" opremila sobu u kojoj ju je držao zatočenu nedugo nakon otmice.

Policija sumnja da Kampusch pati od tzv. Štokholmskog sindroma - stanja u kojem otete osobe s vremenom razviju simpatije prema svojim otmičarima. Njezini roditelji su se požalili medijima ustvrdivši da im nitko ne želi reći gdje se nalazi njihova kćer.

No, austrijska policija tvrdi kako roditeljima ne brani kontakt s Nataschom. Ona je, naime, dobrovoljno otišla na "sigurnu lokaciju", gdje prima psihološku pomoć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene