Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nataschina majka poznavala je otmičara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Austriji kruže glasine koje je potaknula Nataschina bivša susjeda koja je izjavila da je “sigurna da je žrtvina majka poznavala otmičara.” Njezina je izjava izašla danas u njemačkom časopisu Stern, u kojem se iznosi i navod odvjetnika Geralda Ganzgera da se “Priklopil igrao vladara kontrolirajaući ju preko hrane – nekad bi ju izgladnjivao, dok bi ju kasnije prekomjerno hranio.”

- Ona je dolje gladovala dok je njemu majku donosila u kuću svježe pečene kolače. Kad je imala 15 godina, Natascha je težila samo 37 kilograma....Nekad joj je Priklopil davao više nego bi uspjela pojesti. Igrao se yo-yo igre s njezinom težinom, rekao je Sternu Ganzger, a prenosi Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nataschina majka optužena za otmicu Slika nije dostupna Natascha skijala s otmičarem

Osim toga, Natascha je bila i stalno izložena premlaćivanju.  

Žrtva osmogodišnjeg tamničenja u podrumu kuće Wolfganga Priklopila, redovito je bila udarana sve dok nije “poplavila od modrica”, nakon čega bi ju otmičar fotografirao.
 
Odvjetnici danas 18-godišnje tinejdžerke pomalo puštaju novosti o djevojci u medije, oprezni što reći zbog psihičkog stanja djevojke koja je niz godina trpila zlostavljanje čovjeka koji je počinio samoubojstvo čim je nestala. Nove informacije su da je Priklopil Nataschu smatrao “vlastitom Pepeljugom”, koju je nerijetko znao toliko istući da bi poplavila od modrica i to uglavnom jer ne bi “očistila dovoljno dobro prema njegovim standardima.” 

Zatim bi ju fotografirao. 

- Priklopil je znao mikroskopom provjeravati je li sve dobro očistila. Ako ne bi sve bilo u redu, prebio ju je da ne bi mogla hodati. Zatim bi ju dotjerao i fotografirao, rekao je Ganzger. 

Stern je intervjuirao i Anneliese Glaser, susjedu Nataschine majke Brigitte Sirny u vrijeme otmice, kad su ona i suprug živjeli odvojeno. Pričala je o jeseni 1997. godine kad je Brigitte radila u jednoj trgovini u Suessensbrunnu, čija je vlasnica bila Glaser. Navodno su jednog dana u trgovinu ušla dva muškarca da provjere sigurnosni sustav. Nataschina majka poznavala je jednog muškarca, a Glaser je izjavila kako je “sigurna da se radi o Priklopilu.”

- Kad sam vidjela Priklopilovu fotografiju 23. kolovoza na televiziji odmah sam ga prepoznala, objasnila je Glaser.

List navodi i tvrdnje kako su Priklopil i Sirny čak bili stalni gosti istog kafića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene