Policija u Bosni i Hercegovini i u utorak je nastavila potragu za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem, koji se već deveti dan uspješno skriva i za sada nema nikakvih pouzdanih informacija gdje bi se mogao nalaziti.

Galerija


Na terenu su i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske, a pomažu im i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Vezani članci Kazna Bosanac zaradio kaznu od gotovo 800 kuna jer je na urnebesan (i djetinjast) način spustio policajcu Potres u BiH Najmanje dva potresa u središnjoj BiH: "Osjetilo se, prozori i luster su se zatresli", "Izletjeli smo iz kuće"

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova SBK Hasan Hodžić rekao je za Klix.ba da se niti jedna dojava građana, koju je policija dosad dobila, nije pokazala točnom. U međuvremenu, policija je počala kontrole u Hercegovačko-neretvanskom i Srednjobosanskom kantonu, prema kojima je u utorak usmjerena potraga za opasnim ubojicom.

Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Admir Katica, podsjetimo,  ranije je tijekom jutra rekao kako ipak ima napretka, odnosno kako je policija na "vrućem tragu".

"Noćas smo dobili informaciju, 'vrući trag' je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom", izjavio je Katica gostujući u programu televizije N1.

Navodno je riječ o jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle pomoći pronalasku i uhićenju Gačića, koji je prošle subote u mjestu Tarčin, tridesetak kilometara južno od Sarajeva, ubio policajca, a pet dana prije toga u Podorašcu kod Konjica usmrtio je jednoga muškarca.

Brojne dojave koje je policija do sada dobivala više su joj otežale posao nego što su bile od pomoći jer pretrage terena koje su obavljene nisu dale nikakve rezultate.

Kako javlja Klix.ba, vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici donijela je Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do hapšenja Edina (Muharema) Gačića.

Lokalni mediji prenose kako je potraga trenutačno koncentrirana na područje mjesta Hadžići, na pola puta između Tarčina i Sarajeva.

Stanovnici u obližnjim naseljima i dalje su uznemireni, neki od njih odlučili su da neće slati djecu u škole jer strahuju za njihovu sigurnost sve dok je Gačić na slobodi. (Hina)

 

Holivudski kralj transformacija još jednom oduševio! "Čovjek iz sjene" sve je samo ne dosadna politička biografija

15 "laskavih" suknji koje izgledaju top i uz štikle i uz ravni đon