Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za Edinom Gačićem

Šef MUP-a kantona Sarajevo: ''Nadamo se da ćemo ga brzo uhititi da građani mogu odahnuti''

Ministar unutarnjih poslova kantona Sarajevo Admir Katica (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar unutarnjih poslova kantona Sarajevo Admir Katica (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar unutarnjih poslova kantona Sarajevo Admir Katica (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Potraga za hladnokrvnim ubojicom u Bosni i Hercegovini traje i u ovim trenucima. Mještani su u strahu, a policija još uvijek bespomoćna u potrazi. Više stotina policajaca je na terenu. Ministar unutarnjih poslova kantona Sarajevo Admir Katica za Dnevnik Nove TV objasnio je što se trenutno događa u susjednoj BiH.

Steže li policija obruč oko Edina Gačića?

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Predan u zatvor Uhićen u Zagrebu: Zbog teškog ubojstva osuđen na 17 godina zatvora, pobjegao u Hrvatsku i pakirao drogu

Policija kantona Sarajevo, ali i policija Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Federalno ministarstvo unutarnjih poslova zaista upotrebljava veliki broj policijskih snaga kako bi lišili slobode čovjeka koji je u prošli ponedjeljak ubio jednu osobu na području općine Konjica, a zatim preksinoć lišio života pripadnika Federalne uprave policije, dakle našeg policajca. Zaista je veliki broj policijskih službenika na terenu. Ja se nadam da će to uroditi plodom i da ćemo uskoro imati ovog čovjeka lišenog slobode.

Hladnokrvni ubojica još uvijek je korak ispred policije. Sumnjate li da ima pomagače?

Uvijek su bjegunci korak ispred. Međutim, policija u Federaciji Bosne i Hercegovine, a mogu reći i cijeloj BiH, zaista upotrebljava i tehniku i kadrovske i ljudske resurse kako bi pronašli ovog čovjeka. Dakle, ja se nadam da ćemo ubrzo pronaći Edina Gačića i da ćemo ga lišiti slobode i privesti pravdi, a time omogućuiti građanima i kantona Sarajevo i šireg područja da odahnu od ovog kriminalca.

O kakvoj je osobi riječ?

Prema našim informacijama, radi se o osobi koja je već krajem prošlog vijeka počinila jedno ubojstvo, a zatim i lišila života svoju majku. Neposredno nakon toga je, to jest prije sedam dana, izvršio ubojstvo osobe na području općine Konjica, zatim i našeg policajca. Radi se o psihopatološkom, prilično atipičnoj ličnosti, hladnokrvnoj, koja je vrlo, da tako kažem, spretna u kretanju i skrivanju od organa gonjen. Dakle, radi se o čovjeku koji je bio u kazneno-popravnim zavodima i bila je procjena da bi trebao prvo proći obavezno psihijatrijsko liječenje u psihijatrijskoj zdravstvenoj ustanovi. Međutim, našao se na slobodi i, nažalost, u ovakvom predeliktnom stanju počinio ovako teška kaznena djela.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene