Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Entuzijasti tvrde da nema sumnje

NASA na Marsu snimila fotografije fosiliziranih izvanzemaljskih kostiju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lovci na NLO-e tvrde da su na Marsu pronašli fosilizirane kosti izvanzemaljaca nakon što su pregledali snimke koje je napravio NASA-in rover Curiosity.

NASA-in rover Curiosity istražuje površinu crvenog planeta od 2009. godine, a sve njegove slike su u javnoj domeni.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Lovci na NLO-e okupljeni u grupu Martian Archaeology tvrde da se na dvije fotografije, koje je Curiosity snimio, nalaze fosilizirane kosti izvanzemaljaca - na jednoj se navodno nalazi bedrena kost koja viri iz površine planeta, a na drugoj fotografiji se vidi nešto što sliči kostima kuka.

Grupa je fotografije prezentirala u videu s još nekoliko fotografija koje je snimio Curiosity, a za koje smatraju da pokazuju "znakove života" - lišajeve i gljive te drugi oblici biološkog života na Marsu.

U posljendjih mjesec dana već je bilo sličnih tvrdnji o postojanju izvanzemaljskog života na Marsu, također na temelju fotografija koje je snimio Curiosity. Prošlog tjedna rover je na površini Marsa snimio misterioznu okruglu stjenovitu formaciju.

Ta je formacije uzbudila lovce na izvanzemaljce koji su danima na internetu nagađali kako je do toga došlo. Većina je sugerirala da su stijene "uređene", tj. da su ih postavili drugi oblici života ili da su pak dio veće zakopane strukture.

"Što god vidimo ovdje, to je u savršenom krugu i jako se razlikuje od kratera koje inače vidimo na Marsu, na Mjesecu i na drugim planetima u Sunčevu sustavu. Ovo izgleda kao da su ove stijene bile uređene u ovu kružnu formaciju.

"Ili to ili ovo bi moglo biti neka vrsta ruševine. Jedno je sigurno, nikada nisam vidio ništa slično na Marsu. To jednostavno izgleda jezivo", rekao je jedan entuzijast u videozapisu na YouTubeovom kanalu SecureTeam10.

Usporedili su je i s drugom formacijom, otkrivenom u 2015. godini, koja je izgledala slično Stonehengeu. Formacija uočena na vrhu brežuljka postala je poznata pod nazivom Marshenge.

Stručnjaci su to odbacili kao dokaz o izvanzemaljskom životu, ustvrdivši kako se najvjerojatnije radi o rezultatu prirodnih geoloških fenomena koji se također mogu vidjeti i na Zemlji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene